keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Yhdeksästoista päivä, kärryttelyä ja jouluostoksia

Lunta on sadellut tänäänkin. Ei määrällisesti paljoa, mutta lähes koko päivän kuitenkin hiukan. Kaunista on ja kerrankin vielä juuri oikeaa aikaan.

Tallille lähdin tänään jo aamupäivästä. Molemmat pojat olivat torkuilla, kun lähestyin pihattoa, mutta nousivat minut nähdessään. En halunnut kuitenkaan juuri herännyttä ponia lähteä juoksuttamaan, joten ripottelin hiukkasen heiniä pitkin pihattotarhaa, jotta liikkuisivat enemmän. Saman tien lappasin kottikärryllisen lantaa, sillä aikaa kun Kambur otti vähän huikopalaa. Viimein poni mukaan ja kohti tallin pihaa.


Sieltä ne tulivat kaikki, kun omaani huutelin.

Märän ponin pikainen harjaus ja valjastus. Hiukan funtsin tossuja, mutta päätin yrittää ilman. Ainahan voi mennä pellolle, jos tie on liian liukas. Ei se ollut, hiukan vain jossain kohdissa. Kova se kyllä oli, kun oli aurattu lähes paljaaksi eli kävelylenkkiä pukkasi. Mutta olipa vaan kivaa käydä vaihteeksi ihan ihmisten ilmoilla, kun kelien takia ei olla vähään aikaan päästy. Tällä kertaa matkaa kertyi rauhalliseen tahtiin edeten 6,5 kilometriä ja aikaa kului tunti ja 20 minuuttia. Pienen pieni pätkä ravattiin kotimatkalla lumisella peltotiellä.


Aurinkokin melkein näyttäytyi, vaikka suurimmaksi osaksi kyllä sateli lunta.

Kotiin kaupan kautta ja hetki lepäilyä sekä ruokaa. Selkä hiukan taisi ottaa itseensä kärryillä palellessa tai mistä lie, ainakin se oli aika kipeä kotiin päästyäni. En kuitenkaan malttanut kotonakaan istuskella, vaan pakkasin itseni ja koirani autoon ja hurautin kaupunkiin. Ensin pysähdys Piispan puutarhalla, jonka takia lähinnä läksinkin. Ostin nimittäin viime talvena halvalla Tokmannilta viherkasveja ja ne alkaa kaikki olla nyt aika huonossa hapessa. Muratti ihan entinen, joten halusin uuden. Loppujen lopuksi en sitten ostanutkaan murattia, kun tapan sen kuitenkin, vaan rönsyliljan ja pari muuta kasvia. 

Parin muun kaupan kautta Väksyn kentän laitaan, auto parkkiin ja koirien kanssa lenkille Kyminlinnan valleille. Ihana ilma oli ja kun on lunta sekä kauempaa loistava katuvalojen kajo, niin hienosti näki kulkea ilman valoa, toisin kuin täällä maalla. 


Kuvankäsittely teki näistä kuvista aika kivoja ihan itse.

Kotona olin taas vasta kahdeksan aikaan ja kun sain kaikki kamat purettua, kasvit laitettua ja laitoin vielä koneellisen pyykkiäkin, niin johan kello oli vaikka mitä. Nyt jos vielä vaikka vähän teetä ja iltapalaa, niin sitten se olisi vaan unta vaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti