keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Viides päivä, nastoja ja risoja kiinnityksiä

Tänään ei enää satanut vettä kovinkaan paljoa ja aurinkokin pilkahteli. Lumi on enää muisto, mutta onneksi on ollut niin lämmintä, ettei jäätiköitäkään ole ainakaan toistaiseksi syntynyt. Tallille kurvasin normaalissa aikataulussa eli neljän huitteissa. Ensi töikseni istahdin varustehuoneeseen nastapakkauksen ja bootsien kanssa ja aloin vääntää nastoja pohjissa oleviin eikiin. Toistaiseksi vain neljä nastaa per tossu, kun nastoja oli vain yhteen pariin olemassa. Siinä niiden kanssa kiroillessa, huomasin toisessa pienemmässä tossussa katkenneen kiinnitysnupin. Kun maanantaina otin ne pois, oli ne kyllä ehjät. On saattanut avatessa jotain toki tapahtua, mutta kun irrotin remmiä, oli nuppi silloin vielä olemassa. No, nyt ei ole enää. Varmaan joku valuvika, kun ei kai niiden ihan noin helposti kuulu hajota. Toivottavasti menee takuuseen. Hitto että osaa harmittaa.

Surkeat kuvat, mutta selvittänee tilannetta. Laitan huomenna viestiä myyjälle.

Kiinnitin siis käsin kiertämällä neljä nastaa per tossu eli yhteensä 16 nastaa ja nyt on sormen päät kipeät. Vielä pitäisi jossain vaiheessa saada 4x6 nastaa kiinnitettyä. Odotan innolla. Not. No, sormet ruvella poni kuitenkin pihatosta, tossut jalkaan, valjaat niskaan ja kärryt perään. Vielä suojat ja suitset, sitten matkaan. Käytiin noin neljän kilometrin lenkki, josta hölkkäiltiin vajaa kilometri. Tiet olivat sulat ja ihan hyvän tuntuiset. Jossain saattoi olla jäätäkin, ihan ei nähnyt niin tarkasti pimeässä. Mutta oli tai ei, niin ei Korppu ainakaan liukastellut. Ja hyvin pysyi tossukin matkassa mukana, risasta kiinnityksestä huolimatta. Onneksi on kaksi nuppia. Ja onhan ne sen verran tiukatkin, että tuskin ihan heti putoaa, vaikka kiinnitys pettäisikin. Täytynee alkaa käyttää putseja ainakin takasissa, ettei ainakaan sen takia nupit hajoa, kun Kambur hiukan hivuttelee. Tämä hajonnut tosin on ulkosyrjästä.


Vähän oli pimeää lenkillä ja luntakin sateli hiukan.

Takaisin palattua vermeet pois, villaloimi niskaan, tossut ja suojat pesuun ja ruokaa herralle turvan eteen. Hirmu hyvällä tuulella oli tyyppi ja kauhea seurallinen, mutta niin se on aina, kun en ole käynyt edellisenä päivänä. Huomenna onkin vapaapäivä, koska itsenäisyyspäivä, ja voi siis ulkoilla valoisalla ja lappaa lantaa, kun viime viikonloppuna jäivät lumen alle. Toivottavasti ei ehdi paljoa pakastaa, niin pääsee helpommalla.

Koirien kanssa kävin pienesti metsässä pyörähtämässä tallilta tullessa, mutta aika tylsää on niillä nyt kyllä ollut. No, huomenna sitten enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti