lauantai 15. joulukuuta 2018

Viidestoista päivä, lenkkeilyä ja uusi kämppis

Tallille starttasin aamupäivällä ja tarkoitus oli napata vain nopsasti poni matkaan ja lähteä pitkälle lenkille. Vaan kuinkas kävikään. Tuli juteltua ja lenkille pääsin vasta melkein parin tunnin kuluttua saapumisesta. Tosin oman aikansa vei jäisen ponin sulattelu tallissa. Se kun makaa ulkona ja sulattaa tietty jäätä/lunta allaan siinä maatessaan, turkki kastuu ja lopputuloksena yleensä kivat jääpuikot mahan alla ja muutenkin jäinen turkki.

Pakkasta oli tänään ihan kivasti taas, ei nyt mitään hirmulukemia, mutta lämpöasteisiin tottuneelle -8 astettakin on liikaa. Lenkille siis koko porukalla, kun kaikilla oli eilen luppopäivä. Yritettiin ensin takametsään, vaan siellä on niin myllätty metsäkoneilla, että turha toivo. Käännyttiin ympäri ja jatkettiin kylälle päin. Ei käyty kovinkaan kaukana tallilta, mutta hyvin saatiin aikaa kulumaan liki kaksi tuntia, kun seikkailtiin edestakaisin. Noah oli taas aika kierroksillä lähtiessä ja kun vielä oli istunut kylmässä autossa aikansa ja siitä lähes suoraan taas täyteen vauhtiin, niin johan se taas ontui hetken päästä. Ei ole pitkään aikaan ontunutkaan, vaikka pari vuotta sitten teki sitä usein. Mitään selvää syytä ei löytynyt silloin ja nytkin varmaan on kyse vaan revähdyksestä/venähdyksestä tai muusta vastaavasta, kun kylmillä lihaksilla sinkoili täysillä. Takaisin palattuamme koirat saivat autoon takit päällensä ja vielä viltin häkin päälle. 


Eipä tullut otettua kuvia, vaikka kerrankin olisi voinut, kun ei ollut pimeällä liikenteessä. Joten taas mennään näillä Fannin jokin aika sitten ottamilla kuvilla, kun ei muutakaan ole.

Poikamies porukkaan saatiin tänään vahvistusta tammamamman muodossa. Poikien pihattoon siis muutti nuori P.R.E-tamma, vuonna -13 syntynyt Indira. Muutaman ongelman takia, se saapui vasta kun oli jo melkein pimeää, joten kuvamateriaalia ei ole. Tosi tasaisen tuntuinen ja fiksu kaveri, joka sujahti porukkaan ilman sen suurempaa draamaa. Poikia kiinnosti tulokas enemmän kuin uudet kaverit tulokasta, jota taas kiinnosti enemmän kauempana pellolla ratsastettavana ollut kaveri, viereisellä pellolla ajettavat ponit ja uusi ympäristö. Sinne jäivät tutustumaan. Aika sitten näyttää, miten jatkossa sujuu. Toivottavasti hyvin. Huomenna täytyy yrittää ottaa kuvia ja jos keli on suosiollinen, niin jos vaikka ajelisi ponin pellolla. Sen näkee sitten huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti