sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Toinen päivä, talvi tuli

Sunnuntai ja joulukuun toinen päivä. Yöllä oli satanut lunta oikein kunnolla ja aamulla herätessäni satoi yhä, välillä sakeastikin. En siis pitänyt mitään kiirettä, kun ajattelin mennä lumitöihin vasta kun sade lakkaa. Menin kuitenkin pihalle putsaamaan autoa ja koska Noah vahti taas lumikolaa silmä tarkkana, lykin lumetkin sitten samalla. Se niin rakastaa lumen luontia, eikä se todellakaan jää epäselväksi. Sen verran kovat on äänitehosteet kolan jahtaamisen tuoksinassa. Ihan kivahan se on, että se vielä yhdeksän vuotiaanakin jaksaa ihan samalla lailla kuin nuorempanakin, mutta voisi se jaksaa hiukan hiljaisemminkin.


Ai miten niin tuli hiki, kun vähän jahtasi lumikolaa?

Pihalta vielä sisälle hetkeksi ennen tallille lähtöä. Sinnekään kun ei ollut niin kiirettä, koska kaikki siivottavat lantakasat, mitkä eiliseltä vielä jäi, oli nyt hautautuneet lumeen. Tallille läksin sitten vasta puolen päivän jälkeen. Korppu pihatolta ja melkein saman tien kentälle juoksemaan turhat stressihöyryt pois. Tallille tuli eilen uusi varsa, joka huusi tarhassaan surkeana ja Korppu meni ihan pois tolaltaan. Sille tuli selvästi hätä kaverin puolesta ja laitoin sen siis kentälle hetkeksi, jotta saa tutustua tilanteeseen rauhassa. Hetken se juoksi, jonka jälkeen mentiin huomattavasti rauhallisemman teinihevosen kanssa talliin sulattelemaan jäätynyttä lunta turkista. Oli se vieläkin vähän levoton, mutta jo käsiteltävissä ja jopa jollain lailla kuulollakin. Lähdettiin sitten taas heittämään pieni kärrylenkki, vaikka tiet olikin suurimmaksi osaksi auraamatta ja siis aika raskaita liikkua. Vaan eipä ainakaan olleet kovia. Noin neljä kilometriä käveltiin, kotimatkalla muutama sata metriä hölkkää ja kovempaakin ravia, ainoalla auratulla pätkällä. Taisi olla ihan tarpeeksi, sen verran rauhallinen kaveri palasi tallille lenkin jälkeen.


Onni on valkoinen? hevoinen

Tallilla poni sai BOT-selänlämmittimen ja villaloimen niskaansa hetkeksi ja ruokakupin eteensä tällä kertaa pihalla. Eilen kokeiltiin BOT:ia ensi kertaa, kun muistin sen viimein kaivaa esille. Limpulla sitä joskus aikanaan käytettiin, mutta onhan siitäkin aikaa. Toivotaan, että siitä on Korpulle apua, haittaa siitä tuskin ainakaan on. Tallisuojatkin olisi samaa sarjaa, yksi pari tosin vain, mutten keksi toistaiseksi miksi niitä tarvitsisi käyttää. Limpulla niitä käytettiin takasissa, kun keräsivät nestettä. 




Illalla käytiin vielä koirien kanssa reipas lenkki. Ilma on ollut niin hieno koko päivän. Aste pari pakkasta ja ihan tyyntä, mikä on todella harvinaista. Tällaiset kelit kun olisi koko talven, en panisi yhtään pahakseni. Aurinko tietty saisi paistaa ainakin ajoittain, mutta muuten oli kyllä varsin täydellinen talvipäivä. Se on pakko nauttia näistä vielä kun voi, huomiselle kun on luvattu jo lauhtuvaa ja vesi-räntä sadetta, niin ja tuulta. Hyvästi siis taas kärrylenkit, tervetuloa jäätikkö. No, nastat kun saadaan jossain vaiheessa, niin sitten helpottaa. 

Niin, ajattelin taas päivitellä päivittäin noin niin kuin joulun odotuksen merkiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti