lauantai 22. joulukuuta 2018

Kahdeskymmenestoinen päivä, kohti valoa

Tämä päivä on jo pari sekuntia pidempi kuin eilinen, talvipäivänseisaus oli yöllä ja nyt kuljetaan kohti valoa. Ihan parasta. Viikon kuluttua päivä on jo yli viisi minuuttia pidempi ja kuukauden kuluttua jo niin paljon pidempi, että sen huomaa. Huippua. 

Tänäänkin oli kylmä pakkaspäivä, mutta viima oli hiukkasen pienempi, joten ihan ei tuntunut yhtä kylmältä kuin eilen. Tallille koukkasin postin kautta, nastat Korpun tossuihin saapuivat sinne eilen. Vaan kun olin tullut jo kotiin, en sitten viitsinyt enää lähteä niitä hakemaan. Nyt nastat ja tossut on kotona, kun otan niistä vanhat nastat pois ja puhdistan reijät. Näitä uusia nastoja ei saa käsin kierrettyä, joten yritän saada porakoneen lainaan huomenna. 

Koska siis keli tuntui lämpimämmältä kuin eilen, ajattelin "urheilla" ja ajaa Kamburin. Niin kivaa kun ajaminen onkin, on se ihan hiton kylmää puuhaa, eikä oikein aina viitsisi jäätyä kalikaksi kärryillä istuessa. Nyt kuitenkin valjastin taas ponin aisojen väliin ja suuntasin ensin pellolle. Siellä kierrettiin kaksi isompaa peltoa hangessa kahlaten. Rankkaa taisi olla, kun tielle päästyämme poni jo puuskutti. Käytiin vielä tietä pitkin hölkkäilemässä parin kilometrin matka ja yhtään pidempään en olisi enää kärryillä istunutkaan. 




Vaikka aika hyvin kyllä selvisin, kun kylmä tuli vasta viime metreillä, eikä silloinkaan palellut paljoa ollenkaan muuten kuin että sormet ja varpaat oli aika jäässä. Nekin suli ihan hyvin jo siihen mennessä kun sain ponin purettua. Sille heitin loimen taas hetkeksi, koska sillä ei todellakaan ollut kylmä, ihan hikinen oli.




Kotona odotti vielä tiskit ja pari muuta pikku juttua, mutta aika levon kannalta tuli näistä huolimatta päivä otettua. Koirien kanssakin lähdin lenkille vasta puoli yhdeksän maissa. Saipahan ainakin rauhassa kulkea, kun ei tuolla juuri liikennettä enää siihen aikaan ole. Nytkin nähtiin peräti yksi auto, tosin kuljettiin suurimmaksi osaksi metsätietä pitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti