tiistai 4. joulukuuta 2018

Neljäs päivä, se siitä talvesta

Vettä sataa, välillä ihan kaatamalla. Kaikkialta, missä lumet on luotu, on nyt sulaa. Meidän pihalla vain osittain, koska kolasin vain pihatien ja auton paikan. Ihan tarkoituksella näin, koska helpompaa ja koska ei sitten mene piha niin jäähän kun kuitenkin sataa ja taas pakastaa. Ja koska tulee vähemmän kuraa sisälle. Tämä ilta meneekin kotosalla, kun ei nyt ihan kympillä kiinnosta ulkoistaa itseään. Ovat kuitenkin luvanneet kylmenevää ja luntakin, joten yksi päivä sinne tai tänne ei vielä kesää tee. Paitsi tänään ei ainakaan vielä olisi jäistä, huomenna tilanne voi olla toinen. 




Koirien kanssakaan en tänään ole lenkkeillyt, lumipalloja heittelin pihalla. Se on Noahille aina varsin väsyttävää puuhaa, kun ensin se kiihdyttää itsensä uskomattomiin lukemiin lumipalloja jahdatessaan ja kun heittely loppuu, se viihtyy vaikka kuinka kauan etsimällä niitä palloja hangesta. Väsy on taattu. Peikko taas. No, Peikko on Peikko, eikä Peikko viitsi hötkyillä. Se lähinnä katselee ja jos heittää toiseen suuntaan Noahin ollessa kaukana, voi se vaikka vähän juostakin. Mutta ei missään nimessä kovin montaa kertaa. Turhaa energian tuhlausta moinen, tuumaa Peikko.

Vanhat töppöset tulivat eilen tallilta mukaan. Ovat nyt likoamassa ja menevät sitten takaisin tallille varatossuiksi kun ovat puhtaat. Onhan niissä enemmän ja vähemmän jo puutteita, mutta pohjat ovat kuitenkin ehjät, joten ihan käyttökelpoiset ovat tarvittaessa. Olisi pitänyt ottaa myös valjaat, niin olisi saanut pestyä pehmusteet ja puhdistettua valjaat kerrankin kunnolla. Pehmusteet olisivat kyllä aika lailla vaihtoa vaille, niin ovat kuluneet, vaan menee ne vielä. Vaan en niitä sitten mukaan älynnyt ottaa, joten puhdistellaan myöhemmin.




Nettiputiikkeja hiukan tuossa tuli selailtua aikansa kuluksi. Paljon mitään ei nyt ihan välttämättä tarvi, mutta nastoja töppösiin pitää ostaa. Yhteen pariin minulla on nastat olemassa, toiseen tarvisi vielä ostaa. Niihin ei tosin tarvita mitään nettiputiikkia, ihan käynti Motonetissä työmatkalla riittää. Mutta kun niitä putiikkeja on kiva selailla, niin mitäs sitä muuta näin vapaailtana tekisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti