torstai 1. joulukuuta 2016

1. joulukuuta

Katselin tuossa viime vuoden ja kolmen vuoden takaisia päivityksiä joulukuulta ja alkoi taas tehdä mieli päivitellä päivittäin noin niin kuin joulun odotuksen merkiksi. Tämä ei yhäkään ole mikään joulukalenteri, kunhan vain pientä puuhaa muutenkin kiireisiin iltoihin. Eikä tässä nyt kauheasti mitään edes tapahdu, mistä voisi kovinkaan viisaita päivityksiä väsäillä, muttei sen väliä, kirjoittaminen on kivaa.




Minulla alkoi tänään "loma". Minulle oli siis kertynyt kokonaista kaksi kesälomapäivää tälle vuodelle ja virallisesti ne ovat 5. ja 7.12., vaan koska huomenna on vapaa- eli työtön päivä, loma alkoi käytännössä nyt. Eikä muuten harmita yhtään. Kuusi päivää valoisalla lenkkeilyä ja talleilua. Tänään lenkkeiltiin vielä pimeällä ja ihmeteltiin petojen kiljahtelua. Taidettiin osua kahden kaveruksen väliin, kun molemmilta puolilta kuului kiljuntaa, läheltä. Ilveksiä epäilen, saattoi olla kettujakin. Molempia täällä pyörii ja niillä on hämmästyttävän samankaltaiset äänet, ainakin näin kokemattoman korvaan. Samassa paikassa kuvasin tiistaina kauriin jälkiä. Nyt ei näkynyt kauriin jälkiä, ihan vain ihmisen ja koirien ja autojen.




Ja sitten oli ne kiljahdukset. Koirat ei niihin reagoineet millään tavalla, ovat niin tottuneet kaikenlaisiin metsänelävien ääniin. Hajuun (ainakin johonkin voimakkaaseen hajuun samassa paikassa) reagoivat kyllä ja Peikkoa saikin muutaman kerran ihan kunnolla komentaa pysymään maisemissa. Kiva ilma oli kyllä. Pikku pakkanen ja tyyntä. Luntakin on. Sopivasti talvista siis, muttei liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti