sunnuntai 4. joulukuuta 2016

4. joulukuuta

Kylmä päivä. Pakkasta 10 astetta ja mukava pieni viima. Joutui tallikeikan jälkeen lämmittelemään itseään pari tuntia, ennen kuin kykeni lähtemään koirien kanssa lenkille. Nopeasti se sitten pakkanen hellitti ja nyt sitä on vain noin kolmisen astetta. Vielä lenkille lähtiessä oli se -10, puolivälissä alkoi tulla lunta ja hirveä hiki, kun oli liikaa vaatetta päällä. Kotiin tullessa mittari näytti -3. Ei siis ihme, että tuli hiki. Oltiin tuolla ihmisten ilmoilla Huutjärvellä. Vaikka hiljaista oli. Kokonaista kolme jalankulkijaa ja yksi pyöräilijä oli samaan aikaan liikenteessä. Lenkin pituus meillä reilu viisi kilometriä.


Silloin kun vielä oli kunnolla lunta (11.11.)

Ponipojat pääsivät tänään molemmat ohjasajolenkille. Kambur hoidettiin taas tallin käytävällä ja osasi nyt käyttäytyä huomattavasti paremmin kuin eilen. Lenkkikin meni totuttuun tapaan. Ensin kipiteltiin ihan reippaina eteenpäin, vaan kun jouduttiin liukkauden takia kääntymään aika pikaisesti takaisin päin, vauhti kummasti hiipui. Mutta me ohitettiin auto ohjasajaen, ilman nameja naaman edessä, ihan niin kuin ennenkin. Auto tuli edestä, mikä on helpompi, mutta kuitenkin. Ei reaktioita, kuunteli vaan tarkemmin minua, kun varmaan odotti niitä nameja. Ja saikin, kun auto oli ohitettu. Hieno pieni mies.


Tämä kaveri on kasvanut sen verran reippaasti, että alkaa olla kaikki päävehkeet liian pieniä. Osaakohan se lopettaa ollenkaan. Ei se ainakaan cob-kokoisena aio pysyä. Onneksi on yksi full-kokoinen riimu jemmassa 😌 (kuva Fanni Snellman)

Ljúfurin kanssa käytiin aikalailla sama lenkki kuin Kamburinkin kanssa. Iloisella mielellä oli Ljúfur ja sellainen normaali oma itsensä. Sen kanssa on niin helppoa olla, paitsi silloin kun sille iskee stressi ja paniikki ja säikkysäpsy. Onneksi niitä on perin harvoin. 




Huomenna onkin ponien hammashoitopäivä. Onneksi ei ole luvattu mitään hirmu pakkasta, tulee nimittäin pitkä päivä tallilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti