keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7. joulukuuta

Vapaat alkaa olla vietetty. Tänään on menossa kahdesta kesälomapäivästäni viimeinen. No, kaikki loppuu aikanaan ja kohtahan on taas jo viikonloppu.

Tänään aamupäivä menikin vaihteeksi ihan kotihommissa. Puolen päivän aikaan pakkasin koirakset autoon ja suuntasin tallille. Pikapikaa siivosin pihaton sisätilat ja oven edustan, nappasin Ljúfurin matkaan ja kipitin takaisin tallin pihaan. Koirat autosta ja menoksi. Käytiin metsässä vähän tutkimassa uusia reittejä. Vaan kaikki muuten kuljettavissa olevat "oikopolut" lähellä oleville metsäteille, päättyvät syvään ojaan tai hitonmoiseen kivikkoon, mistä nyt vaan ei voi hevosen kanssa kulkea.




Tunti ja vajaa neljä kilometriä myöhemmin palautin Ljúfurin pihattoon ja otin samalla mukaan Kamburin. Sekin tarvisi liikuntaa, mutta koska jäiset tiet, homma on hieman haasteellista. Eikä jotenkin viitsi kahta samaa lenkkiä perätysten kipitellä. Sitäpaitsi liikunnan lisäksi se tarvitsee myös treeniä, joten ohjasajo on erinomainen vaihtoehto, kun tulee hoidettua molemmat samalla. Tänään kuitenkin päätin kokeilla juoksutusta pellolla, kun kenttäkin on jäässä.




Kesällähän me kerran kokeiltiin, muttei siitä mitään tullut. Vaan nytpä tuli. Kyllä huomaa, että on vähän harjoiteltu. Vasempaan kierrokseen homma sujui kuin vanhalta tekijältä, oikeaan oli vaikeampaa, muttei huonosti mennyt sekään. Kaikki (3) askellajia onnistuttiin saamaan käskystä ja vasempaan kierrokseen jo pari ravikierrosta putkeenkin. Siirtymät nopeampaan menee hyvin, toisin päin tulee yleensä aina töltin kautta. Siihen pitää jossain vaiheessa perehtyä paremmin. Kunhan nyt opitaan se oikea kierros ensin..

Huomenna en tallille ehdikään ja voi olla etten koiriakaan ehdi kunnolla lenkittää. Saatampa siis tehdä vielä toisen lenkin koirien kanssa tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti