lauantai 10. joulukuuta 2016

10. joulukuuta

Vapaapäivä, hyvä päivä. Tänään oli vielä kaunis aurinkoinen pikkupakkaskelikin ja kaikkea. Ainoa paha miinuspuoli on että jokapaikka on niin jäässä, ettei siitä kauniista kelistä pääse paljoakaan nauttimaan. Edes icebugeilla ei meinaa pysyä tolpillaan.


Tämä kuva on kentältä, mutta ihan on joka paikka yhtälainen luistinrata. Korppuakin sylettää moinen luistelu.

Yritettävä kuitenkin on. Ei noita elukoita voi viikko tolkulla seisottaakaan. Tänään siis ohjelmassa lenkkeilyä metsässä hevosten kanssa ja lenkkeilyä kaupungissa kunnolla hiekoitetuilla pyöräteillä koirien kanssa.

Kambur ensin narun päähän ja baanalle. Saatiin seuraakin, kun tallin toinen kirjava lähti kuskeineen mukaan. Ihan pikkuisen vaan oli virtaa molemmilla kaviokkailla ja ne suorastaan villitsivät toisiaan sinkoiluun ja loikintaan. Ei siinä, kiva että Kamburillakin on joskus meno päällä, kun se on niin kovin rauhallinen yleensä. Onneksi se kuitenkin kunnioittaa hyvin riimun painetta ja pysyy siis ongelmitta käsissä.


Alkuviikolla pellolla. Nyt ei ole enää noin paljoa lunta.

Ljúfurin kanssa käytiin toisaalla ihan umpimetsässä tallaamassa. Tietä myöten liukasteltiin muutama sata metriä ja kantattiin sitten metsään. Käytiin siellä lenkki ja kun löydettiin itsemme melkein yhdestä pihasta, käännyttiin takaisin ja luisteltiin takaisin tallille taas tietä pitkin. Ljúfurin kanssa uskaltaa liukkaallakin liikkua, kun se osaa niin hyvin varoa. Eihän se hyvää lihaksistolle tee ja yritämmekin sitä välttää, mutta joskus nyt vaan joutuu. Kamburille on jo matka pihatolta pihaan tai pihasta pellolle liikaa, kun se ei ymmärrä oikein varoa vielä. Tänäänkin meni metsästä tullessa polvilleen. No, oppii kai sekin joskus.


Tämäkin alkuviikolta, vaikka keli oli kyllä ihan yhtä hyvä tänäänkin.

Kotona pikaisen syönnin jälkeen pakkasin koirat autoon ja ajoin kylille. Ensin pysähdys Heinlahdessa pienen paikallisen puodin myyntipäivässä joululahjaostoksilla. Sinne meni rahaa ihan liikaa ja olisin saanut menemään vieläkin enemmän, mutta maltoin mieleni. Ihania sinappeja, marja ym. mehuja, glögejä ja hyytelöitä, makeisia, kynttilöitä ja vaikka mitä.


Kuva nyysitty täältä

Sieltä Prismaan kinkkuostoksille. Vähän muutakin kyllä mukaan tarttui. Ostokset autoon, koirat autosta ja lenkille. Kipiteltiin reipas tunnin lenkki pyörätietä Kaukolaan ja takaisin. Vielä lähikaupan kautta kotiin, kun Prismasta ei saanut (tai en ainakaan löytänyt) ihan tavan laktoositonta maitoa, sitä makeaa. Maitojuomaa oli kyllä vaikka ja kuin, muttei sitä perinteistä makeaa hylaversiota. Eipä sitä oikein enää tahdo saada mistään. Vaan kun on siihen tottunut, niin tavan maito ei maistu miltään. "Omassa" kaupassa sitä onneksi vielä on.

Nyt jos vielä vaikka joulutorttu kera glögin ja jotain leffaa vaikka. Sitten kai ei muuta kuin maate ja huomista kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti