lauantai 3. joulukuuta 2016

3. joulukuuta

Tätäkin vapaapäivää on vietetty ulkoilemalla melkein koko valoisan ajan. Tallilla olin reippaana jo ennen yhtätoista. Nyt en siivonnut kuin pihaton sisältä ja oven edestä sinne kertyneet jätökset. Muuten annoin olla, ettei taas menisi kiireeksi. Ljúfurin nappasin matkaan samalla. Pikainen harjaus, koirat autosta ja menoksi. Siinäkin säästyy aikaa, kun lenkittää ne samalla, vaikka Ljúfur kaipaisikin reippaampaa liikuntaa.






Ihan reipas liki kahden tunnin lenkki vaellettiinkin kohtuullisessa kelissä. Kylmä viima kävi kyllä ja vaikka pakkasta ei ollutkaan kuin noin kuusi astetta, niin hiton kylmältä kyllä tuntui. Aurinkokin pilkisteli välillä ihan mukavasti. Vaikka satoi sitä luntakin.

Kamburin otin vuorollaan "käsittelyyn". Harjaus hoidettiin tallin käytävällä, syystä että sen mahan alus oli ihan kunnon jääkerroksen peitossa ja se piti saada hieman sulamaan, että saatiin silat selkään. Omat sormetkin kaipasivat sulatusta. Hieman oli levoton kaveri, kun ihan liian harvoin tulee sitä sisällä hoideltua, mutta me selvittiin. Hieman kyllä joutui normaalia enemmän puuttumaan huonoon käytökseen.


Kuva Fanni Snellman

Liekö johtui sitten tavallisuudesta poikkeavasta hoitotilanteesta vai mistä, mutta omaa tahtoa esiteltiin tänään enemmän kuin normaalisti ja eteenpäinpyrkimystäkin löytyi. Kentällä piipahdimme ensin, ohjasajon merkeissä siis. Sinne mennessä piti jo nakella niskojaan ja hieman hyppelehtiä. Itse hommat kuitenkin alun jälkeen sujuivat hyvin. Oikea kierros vaati hieman enemmän työtä, mutta äkkiä sekin alkoi sujua.


Ystävykset Sulo 1v ja Kambur 2v (kuva Fanni Snellman)

Lenkille lähtö vaatikin sitten hieman tahtojen taistelua, kun Korppu oli päättänyt pysytellä ihan vaan pihalla. Pienen väännön jälkeen päästiin kuitenkin matkaan ja muutamaa pientä yritystä poistua muihin maisemiin, reilun kilometrin mittainen lenkki sujui varsin hyvin. Vauhtiakin oli oikein mukavasti, yleensä kun käytössä on vain ryömintävaihde. Nyt jouduin minäkin pistelemään ihan reipasta tahtia, kun en hirveästi viitsinyt pidelläkään, kun kerrankin kulki.

Nyt on ruoka laitettu ja syötykin. Ja löysäilty ihan urakalla. Vaan vapaalla saakin löysäillä, kun normaalisti siihen ei ole juuri aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti