tiistai 6. joulukuuta 2016

6. joulukuuta

Kirpakka aurinkoinen pakkaspäivä, ei mitään myrskytuulta, pieni viima vain. Eikä muuten tuntunut läheskään yhtä kylmältä kuin eilen, vaikka eiliset mittarilukemat olivat selvästi plussalla.

Tallille puoliltapäivin. Koska joka paikka on peilijäässä, on lenkkeily/liikutus mahdollisuudet ponien osalta aika vähissä. Ljúfurin kanssa käytiin kuitenkin noin kolmen vartin metsä/peltolenkki. Tielle ei kengättömien kanssa ole mitään asiaa, eikä oikein selkäänkään, kun pellolle ja metsään päästäkseen on pieni pätkä sitä jäistä tietä vain kuljettava. Onneksi on nuo pellot ja peltotie, joiden kautta pääsee metsään.




Kambur ei sitten juuri lenkille päässyt. Käytiin me pienesti pyörähtämässä pellolla, ehkä noin vartin verran, mutta lähinnä keskityimme tänään muuhun treeniin. Ensin vuoltiin kaviot. Tai raspattiin hieman. Ei niissä paljoa ottamista ollut, mitä vähän tarvitsi suoristella ja pyöristellä. Kakara käyttäytyikin kohtuullisen hyvin, vaikkei jalkoja juuri ole nosteltu viime aikoina. Sitten tehtiin korokkeen viereen tuloa ja selkäännousutreeniä, mikä siis tarkoittaa sinne selän päälle nojailua ja mahallaan vähän makoiluakin. Keväällä minulla on jo varsin valmis varsa, kun näitä valmistavia juttuja vaan jaksaa tehdä.




Koirat joutuivat taas lenkkeilemään pimeässä. Tosin tänään olin sen verran mukavuudenhaluinen, että kävelin vain tuota päätietä edestakaisin yhteensä viiden kilometrin verran, kun siinä on valot ja aika pitkän matkaa myös pyörätie, joten koirien ei tarvitse koko matkaa olla narussa. Koululla pysähdyttiin ottamaan kuvia, kun siinä niin kauniisti valaistu kuusi oli juuri sopivasti lipputangon juuressa.




Pimeässä kännykällä ei toki kovin laadukkaita kuvia saa, kun valo ei vaan riitä, vaikka päivänvalossa sillä kuvaaminen onnistuukin ihan kohtuullisesti. Tai ehkä minä en vain osaa. Ihan mahdollista sekin 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti