sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. Joulukuuta

Iltasella sateli lunta, mutta aamu valkeni aurinkoisena. Pakkasta alle kymmenen, eikä tuulta. Täydellinen keli ja niin kaunista.




Paras tapa viettää kaunista talvipäivää on tietenkin pönöttää tuntitolkulla metsässä hakutreenien merkeissä. Muutama kerros kampetta niskaan, niin tarkenee ja liikkuessa meinaa tulla kuolema, kun on jotenkin ihan michelin-ukkomainen olo.

Kivaa oli silti. Treenit aloitettiin parilla nuorella, jonka jälkeen sakemanni Iiron HK1 - kakkukahvit. Nam! Hyvää oli. Noah aloitti aikuisista ja oli suorastaan täydellinen. Ilmaisut oli ihan mahtavat, eikä kosketusvirheitäkään tullut. Kuumanahan tuo kävi, mutta piti silti päänsä kasassa. Ylityksiä treenattiin, eikä niissäkään mitään ongelmia ollut. Ne jääköön nyt hautumaan ja jos lumitilanne sallii vielä jatkaa treenaamista, keskitytään seuraavaksi jälleen siihen oikeanlaiseen risteilyyn ja laatikkopistoihin.


Kotosalla voidaan sitten tehdä ilmaisun kestoa ja ollaan tehtykin. Tavoitteena 50-100 haukkua hyvällä vireellä. Nyt mennään jo neljässäkympissä :)

Sitten kun saisi vielä heti keväällä ainakin yhden koepaikan ja mieluusti alkukesästä vielä toisenkin, niin sitten voisikin taas loppukesän keskittyä treenaamaan ihan kunnolla kolmosta varten, kun tähän mennessä on lähinnä vaan pidetty hauskaa, eikä olla käytöksen lisäksi kauheasti muuta vaadittu. Ja tämähän ei tarkoita siis sitä, että sokeasti luottaisin saavamme kahdesta kokeesta tarvittavat tulokset. Ei suinkaan. Vaan helppohan se on sitten ne tarvittavat tuloksetkin napsia, kun on valmis työskentelemään kunnolla 300 metrin radan. Tottis tai ruutu tuskin tuottaa koiralle ongelmia. Niiden sujuminen on enempi minusta ja viitseliäisyydestäni kiinni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti