maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulukuun neljästoista

Tänään sai taivaalla ihailla revontulia ja tähdenlentoja. Revontulet ei niin kirkkaita olleet, mutta selkeitä kuitenkin, ainakin ajoittain. Tähdenlentoja taas oli ihan niin, että aluksi niitä ihan säikähti, kun kokoajan "välkkyi". Kiva pikku pakkanenkin oli iltasella. Oikein hieno ulkoilukeli siis.


Kuva nyysitty netistä

Ulkona taas ilta menikin. Tallille töiden jälkeen. Tänään pääsikin poni juoksemaan, kun ajattelin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja juoksuttaa pakkasen kovettamalla pellolla. Eipä olla aikoihin päästy, kun on ollut niin märkää ja pelto pehmeä. Hyvin Ljúfur juoksikin. Ihan meinasi lähteä käsistä. No, ehkei nyt ihan sentään, mutta muutaman kerran menin kyllä perässä joitakin metrejä. Hikikin tuli, muttei pahasti. Ei me kauaa edes oltu, ehkä vartin. Käveltiin vielä pieni lenkki.

Poni kun oli hoideltu takaisin pihattoon, jäätiinkin tallikaverin kanssa pihalle ihmettelemään niitä revontulia ja tähdenlentoja. Kello olikin sitten jo yli kahdeksan, ennen kuin olin kotona. Koirien kanssa vielä metsään puoleksi tunniksi. Taivasta tuli ihailtua sielläkin niissä paikoissa missä näki. Puut peittää aika hyvin taivaan kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti