tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukuun kahdeksas

Pimeää aamulla, pimeää illalla, pimeää kokoajan. Paitsi silloin kun olen töissä. Uusia kuvia ei siis juurikaan ole, paitsi jotain ihan pimeitä. Ihan kiva keli on nyt muuten ollut kyllä pari päivää, varsinkin tänään, kun ei edes tuullut.

Eilen käytiin iltasella koirien kanssa pitkä lenkki. Kiva kun ei satanut ja tuulikin alkoi jo tyyntyä. Pimeyskään ei niin haittaa kun ei sada. Aiemmin olin tallilla ja laiskuuttani tai mukavuuden halusta, en viitsinyt lähteä myrskytuulen riepoteltavaksi kylille, vaan päädyin juoksuttamaan kentälle. Ljúfur saikin sitten pihattokaverin seurakseen ja samalla irtojuoksutin sitten molemmat. Alkuun sujui hyvin, molemmat kuuntelivat ja menivät sinne minne pyysin ja vauhtiakin sai hyvin säädeltyä. Sitten Odinin mamma käväisi aidan takana ja Ouskan mielenkiinto lopahti justiinsa. No, olivat jo ihan hyvin juosseetkin. Ljúfurin pyöräyttelin vielä liinassa muutaman kierroksen, kun Odin jo meni pois.


Näkymä tallille pihatolta päin tullessa. Oikealla valaistu kenttä ja talli, vasemmalla ulkotallin valot.

Tänään poni pääsikin koirien kanssa lenkille. Ei me pitkällä käyty, nelisenkymmentä minuuttia. Tallilla mallattiin selkään taas yhtä rungotonta eli Limpun vanhaa, joka on jo liian isoksi todettu, mutta kun olisi minusta niin kiva. Selkäänkin piti kiivetä ja voi kun se tuntui tutulta. Niin monet tunnit on siinä vietetty aikanaan. Jostain pitäisi löytää pienempi sama halvalla. Joitain on myynnissä ollutkin, mutta menevät niin nopsasti, etten ehdi mukaan. Nytkin olisi yksi myynnissä, mutta siinä on hintapyynti lähes sama kuin uudella, joten saa ollakin.

Poni sai uuden ruokasäkin tänään, kun otin kokeiluun Chia-pellava-hamppu puuron. Chiahan on kuulunut ruokavalioon kesäihottuman takia jo pitkään, mutta koska pellavakin on ollut hyvä ja hamppuakin on kehuttu, ajattelin kokeilla nyt tätä näin talviaikaan, kun oireita ei ole. Ei siis haittaa, jos menee pieleen ja voidaan taas siirtyä vanhaan. Jos taas toimisi, olisi kyllä edullisempi ja monipuolisempikin. Aika näyttää. 

Koirien kanssa vähän treenailin vielä tallilta tultuani pihalla ja saivat juosta pallon kanssa. Ihan normi kamaa siis tänäänkin ohjelmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti