tiistai 27. toukokuuta 2014

Loma

Mistä huomaa, että olen lomalla? Postausta pukkaa, kun kerrankin on myös luppoaikaa. Nyt just hiukka suunniteltua enemmän, koska oikea käsi on kohtuullisen kipeä. Harrastaminen on vaarallista, ainakin koiraharrastaminen. Treenasin Noahin kanssa iskunoutoa pihalla. Se vähän kiihtyi, kuten kuvioon kuuluukin. Akka oli kömpelö pallon kanssa ja käsi jäi väiin, koiran purressa palloon kiinni. Auts. Nyt on peukun alapuolella lihaksessa parit hampaanjäljet ja hitonmoinen kipu. Ei liiku sormet. Tai siis liikkuu, muttei tee mieli liikuttaa, sen verran tekee kipeää. Tuntuu aika samalta kun paha jännetupintulehdus. Ei tolla tehdä hetkeen mitään. Onneksi hoidin ensin pihaton siivouksen, ennen kuin aloin treenata...




Eilen oli vielä hellepäivä, tänään jo sataa ja alle +10 lämmintä. Eilen kävi kaveri kultaisennoutajansa kanssa kyläilemässä ja pihalla tuli juoruttua liki kolme tuntia. Pojat eivät käyttäytyneet kovinkaan kauniisti, kummatkin! yrittivät astua Ronjaa. Peikollahan se on vielä pelkästään dominointia, mutta Noahilla ei. Ei ole ihan Noahin tapaista. Yleensä se leikkii ihan nätisti narttujen kanssa, nyt ei. Kiva oli silti jutella pitkästä aikaa ja Peikolle oli tosi hyvä kokemus tavata maailman kiltein iso koira.


Peikko kiusaa Ronjaa, Diiva on Ronjan mamman rapsuteltavana.

Väsykin iski viimein. Diiva, Peikko ja Ronja päikkäreillä.

Eilen oli hakutreenit ja Noah oli aika pätevä. Ihan ei virta ja järki toiminut samassa paketissa eli treeni ei ihan mennyt suunnitellusti, mutta hyvin kuitenkin. Ajatus oli tällä kertaa treenata oikeanlaisia laatikkopistoja eli haamu suoraan edessä, mistä siirtyi muutaman askeleen radan suuntaisesti. Koiran olisi pitänyt juosta haamun kohdille, hiffata maalimies muutaman metrin päästä sivultaan, kääntyä oikeaan suuntaan ja ilmaista. No, koska virtaa oli enemmän kuin järkeä, juoksi Noah useinmiten täysillä ohi. Löysi tosin maalimiehen, muttei ihan niin kuin oli ajatus. Saatiin toki pari suunnitellusti onnistunuttakin. Hyvin ilmaisi ja toimi muutenkin, vaikkei nyt ihan niin kuin viisas ihminen oli ajatellut.

Peikko teki yhdessä välissä ruokamotivaatiotreenin, kun se piti syöttää kumminkin. Nälkäinen se oli jo kotoa lähtiessä, muttei kuitenkaan vieraassa paikassa ihan niin kuumennut ruuasta kuin kotona, hyvin kuitenkin. Se myös seurusteli ihmisten kanssa ennen ja jälkeen treenien ja oli taas niin reipas ja iloinen. Torstaina taitaa olla Peikon aika aloittaa hakukoiran uransa ensimmäisten hakutreenien muodossa. Nyt ollaan tehty sen kanssa pari päivää ruokamotivaatiota ja siinä sivussa leikkiä. Hyvin se leikkii, saalistaa, taistelee ja ravistaa ja joskus jopa tuo lelun minulle, useinmiten ei. Mutta pikkuhiljaa sekin varmaan luonnistuu. Kuolleelle saaliille se jo juoksee, muttei suurta viivettä siihen kestä vielä. Siltikin eteenmenon alkeet on olemassa. No, herra on vasta 8 viikkoa vanha, joten kiirettä mihinkään ei ole. Kunhan leikitään.




Ponipojat ovat viihtyneet suurimmaksi osaksi helteillä pihaton suojissa, kun talvella tuskin kävivät siellä. Nyt kun hieman sataa ja on kylmää ja tuulista, näyttävät olevan pihalla ja heinien kimpussa. Niin on erilaiset hevosten mieltymykset ja vähän kyllä sääliksi käy niitä, jotka eivät voi valita tai joita omistajat suojelevat säätiloilta omien mieltymystensä mukaan. Helteellä seisotetaan pihalla, kun on niin kaunis ilma ja huonolla kelillä sisällä ettei palellu. Olen siis yhä tyytyväinen pihatto-ratkaisuuni. Toki kaikilla ei siihen ole mahdollisuutta, eikä tallikaan ole huono ratkaisu, kunhan hevosia ei inhimillistetä liikaa. Itse nyt vaan pidän siitä, että saavat itse valita. Varsinkin kesäihottumaiselle ehdottoman hyvä ratkaisu. Tykkään.


Näin rennosti tyypit vielä makailivat pihalla ennen kuin ötökät ilmestyivät.

Tälläistä lomailua siis meillä ja seuraavat neljä viikkoa varmaan mennään aika samalla kaavalla. Treenailua, ulkoilua ynnä muuta pientä puuhaa. Jos vaikka jotain hyödyllistäkin saisi aikaiseksi. Vaikka jos ei, niin en minä siitäkään masennu. Loma kun nyt kuitenkin on lepoa varten, eikä tekemättömien töiden tekemistä varten. Ja päivitystäkin varmaan pukkaa, varsinkin jos kelit ei tästä enää parane.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti