lauantai 19. tammikuuta 2013

Kylymä

Hyvin hyvin kylymä ;) Aamusta mittari näytti -29, puolilta päivin enää -23. Hiki tuolla silti tuli kun Michelin ukoksi pukeutuneena kävin pienellä metsäpyrähdyksellä koirien kanssa. Vielä ajattelin kunnon lenkin kanssa passata kun säätietojen mukaan pitäisi lauhtua ihan reippaastikin iltaa kohden.

Ja kyllähän se lauhtuikin, nyt seitsemän jälkeen illalla on "vain" -15. -16 asteen kohdalla lähdettiin lenkille, juuri sopivasti vielä ennen pimeää.





Kokoonpanona jälleen, kuten useinmiten, Diiva, Noah ja Ljúfur. Ja olihan ponissa taas virtaa. Hirmuista kyytiä kipitti poni korvat töttöröllä. Välillä piti huitoa etusilla ja heitellä päätään kuin hurjempikin oripoika. Sitten taas kipitettiin ja haisteltiin koirien kanssa tien pientareita. Hassu poni. Kotimatkalla päästin herra hevoisenkin hetkeksi vapaaksi. Hyvin se mukana pysyi. Laukalla tai ravilla otti kiinni jos unohtui jonnekin haaveilemaan. Kunnes sitten piti kantata yhden kyläläisen pihalle kirmailemaan kun "siellähän oli ne tammat kesällä". Sieltä joutui hakemaan, kun ei lukuisista kutsuista välittänyt. Ja sitten joutuikin taas naruun.

Hirveiltä suksilta näyttää etukaviot kuvassa. Ei ne kyllä oikeasti tuommoiset ole.

Ihan kiva keli oli kyllä, vaikka ei se sen lämpimämmältä juuri tuntunut kuin aamullakaan. Pieni viima kai teki -16 asteestakin aika vilakan.

Aika tavanomainen viikko on ollut. Ei juuri muuta olla puuhailtu kuin lenkkeilty ja vähän treenailtu. Ponit teki maanantaina pihalla vähän temppuja ja venytyksiä. Muuten ovat vain tarhailleet. Olen minä niiden kanssa tarhassa seurustellut ja harjaillut. Limpun häntää on saanut taas harjaillakin ihan urakalla kun on ollut jälleen kerran ripulilla. Nyt onneksi taas ok.




Noah on tottistellut pihalla lähes päivittäin ja kerran kaupan parkkiksella. Hyvin on mennyt. Parkkiksella otettiin kokeenomaisena seuraamiskaavio ja pysäytykset + luoksetulo. Hyvin toimi koiraskoira, vaikka palkkasin vain kehuilla ja silityksillä eli laumavietillä. Ihan lopuksi heiteltiin sitten lumppareita lumihankeen. Vire säilyi ja kontakti oli hyvä. Luoksetulossa ei ihan meinannut jarrut pitää ja liukui loppumetrit istuallaan suoraan täydelliseen loppuasentoon. Hyvin järkeili Noah. Kun ei mitenkään pystynyt hommaa normisti hoitamaan, niin liukuessaan veti "perseen penkkiin", kuten olisi juostessaankin tehnyt, ja päätyi suoraan eteeni. Ilmekään ei koiralla värähtänyt. Ihan kuin olisi täysin normaalia hoitaa homma tuolla tavoin. Ei mikään tyhmä jätkä.

Agitreenit jäi tällä viikolla harmittavasti pakkasen takia ohjelmistosta. Kyllä siellä kuitenkin pari treenikamua oli ollut, vaikka pakkasraja treeneille on -15. Hallissa ei kuitenkaan ollut ollut kuin -13, vaikka ulkona paikkui pakkanen jo silloin -27 asteessa. Niin kylmä kuitenkin oli, ettei yhtään harmita. Katsellaan sitten ensi viikolla uudelleen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti