tiistai 30. tammikuuta 2018

Niitä näitä

27.1. lauantai

Kamburin kanssa käytiin pieni ajolenkki. Aika rauhallista tahtia eteni teiniheppa kyllä, muttei ainakaan hengästynyt. Paitsi ravissa vähän. Palautui hyvin kuitenkin. Se ei myöskään pysähdellyt, mitä teki viimeksi kärrytellessä eli varmaan se ihan on ok. Paitsi esikuivattu heinä on saanut mahan sekaisin, mitä osasin kyllä odottaakin.

Kovin on talvista taas. Kuraa ja jäätä. No, suurimmaksi osaksi sulaa kyllä.

Ljúfur voi jo paljon paremmin. Vielä se hiukan rankemmin hengittelee, mutta kaksi päivää kortisonia ja pumppaus on loppunut kokonaan. Silläkin on maha sekaisin, muttei yhtä pahasti kuin Korpulla. Tänään lenkkeiltiin koirien kanssa.

Hyvin ajoitettu lenkki, kun muutama sata metriä ennen tallille paluuta alkoi tulla räntää taivaan täydeltä. Loppui kyllä nopeasti.

28.1. sunnuntai

Yöllä oli pakastanut ja suurin osa märistä kohdista tiellä siis jäässä ja tiet tosi kovia. Muuten hieno keli kyllä. Tyyntä ja mittarilukemat nollan tienoilla.

Tehtiin Ljúfurin ja koirien kanssa pitkä rauhallinen lenkki pitkin teitä ja metsäpolkuja. Vähän oli vaan puita taas kaadettu ja metsäpolut ei niin hyvässä kunnossa. Kivaa silti. Ihan paras rentoutumiskeino, kun ei ole kiire mihinkään ja kulkee vaan minne nenä näyttää. Reilu kaksi tuntia saatiin kulumaan ihan huomaamatta. Ljúfurin mahakin on jo melko hyvä, mutta Kamburilla tuntuu tilanne vain pahenevan. No, löytyipä ainakin syy haluttomuuteen liikkua ratsastaja selässä. Täytynee ottaa järeämmät aseet käyttöön.

29.1. maanantai

Koirien kanssa lenkkeiltiin tänään vaihteeksi Karhulassa. Muuten ihan mukavaa, mutta ihan hiton liukasta. Viime yönä tuli noin sentin verran lunta ja pyörätiet oli aurattu. Sileäksi vedetty pinta oli aika paha. Koirat oli pakko päästää irti, kun niin oli turvallisempaa, vaikka vapaana ne olisivat olleet muutenkin. Joen ranta oli sentään vähän parempi, koska hiekkatie.

Ljúfur sai tänään olla vapaalla, mutta Kambur joutui taas ajolenkille. Kolmisen kilometriä vain lähinnä käynnissä eli helppo keikka. Kamburinkin maha näytti jo tänään paremmalta. Annoin silti molemmille kuivattua kanervaa, sekä suoliston ph:ta tasoittamaan ruokasoodaa. Ruokintakalkkiahan niillä on jo juomavedessä, mutta koska heinä ei ole enää niin kuivaa, ei ne juuri juo. Siksi lisäksi sooda. Vaan hyvältä näyttää nyt jo muutenkin.

30.1. tiistai

Tänään ulkoiltiin urakalla. Kuusi tuntia putkeen. Kambur oli koirien kanssa lenkillä. Pari tuntia vierähti lumisissa maisemissa, kun yöllä/aamupäivällä satoi sitä lisää. Muuten käyttäytyi teiniheppanen hyvin, mutta näykkäili milloin mistäkin kohtaa takkia kangasta suuhunsa kokoajan, eikä mikään oikein saanut sitä lopettamaan. Leikkiähän se on, muttei silti sallittua. 

Ljúfuria pyörittelin vartin verran liinassa pellolla. Liikkui reippaasti ja mielellään, eikä yskinyt, päristeli vain. En uskaltanut paljoa antaa juosta, käyntiä vain lähinnä sai mennä. Se pumppaa taas hiukan, mutta voi myös olla, että kuvittelen, niin pientä se on. Käytiin vielä vähän kävelemässäkin, ennen lääkkeitä ja pihatolle palaamista.

Lähes täysikuu ja tyytyväiset hevoset auringonlaskun jälkeen. Tänään saivat taas heinää maahan, kun ei pitäisi luntakaan sataa. Ihmisten kuvitelmista poiketen, hevoset eivät yleensä koskaan valitse helpointa tapaa eli paalilla seisoskelua, vaan sen luonnollisimman tavan eli laiduntamisen. Siksi siis hevosten kotona ollessa ruokintapaikkoja oli aina useampi, nyt mennään näin eli levittelen heinää jos pohjat sen sallivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti