lauantai 27. tammikuuta 2018

Lomalla viimeinkin ja tunnelmia viime viikolta

Minulla alkoi siis loma. Talviloma. Vaikka talvi meni jo. Vähän lupailivat, jotta tulisi takaisin, mutta sen näkee kun kokee. Epäilen nimittäin. Nyt on asteita alkuviikon parinkymmenen miinusasteen tilalla noin viisi plusastetta ja lumet kadonneet. Jäätä toki on, mitenkäs muuten.

Tämäkin viikko on sujunut kevyesti. Viime sunnuntaina päästin ponipojat laitumelle juoksemaan, ihan vain nähdäkseni, miten voivat kun vähän irrottelevat. Ljúfur yski. Ja yski. Ja yski. Aluksi. Videollakin se kuuluu selvästi. Kovasti se olisi silti riehunut ja yskäkin loppui, kun sai limat köhittyä pihalle. Skorpan hengästyi jonkin verran, muttei ole ihmekään, kun veti ihan kunnon "neljänsadanaidat". Pukkispurtilla laitumen päästä päähän siis. Ja vielä takaisinkin. Vaan se palautui kuitenkin tällä kertaa normaalisti, joten tuskin se kipeäkään on. Lähdettiin vielä ihan kunnon lenkille kimpassa, eikä Ljúfurkaan enää yskinyt yhtään.


Supersurkea liian kaukaa kuvattu video laitumelta.


Ljufurin lääkkeet loppuivat keskiviikkona ja yskiminen loppui samalla myös, kun limaa irroittavaa lääkitystä ei ollut enää. Juoksuttelin sitä torstaina muutaman kierroksen pellolla liinan päässä, eikä se yskinyt yhtään. Onko se sitten hyvä vai huono, tiedä sitä. Pumppaa se toki vielä. Eläinlääkärinkin sain langan päähän tiistaina ja torstaina aloitettiin uudet lääkkeet. Nyt taas toivotaan parasta.


Sunnuntaina oli vielä varsin talvista

Maanantaina lenkkeiltiin koirien ja pappaheppasen seurassa ihan hyvä lenkki. Mukavaa kun iltaisin on jo selvästi valoisampaa ja jos jaksaa lähteä ajoissa tallille/lenkille töiden jälkeen, ehtii jopa koko lenkin melkein valoisalla. Tiistaina Kambur harrasti ohjasajoa kentällä. Alkuun meinasi keskittyminen olla hiukan hankalaa, kun läheisellä pellolla oli hirviä ja kauriita aterioimassa peltoon jäänyttä viljaa. Ei tehty siis mitään kovin ihmeellistä. Käytiin vielä tiellä hiukan retoutumassa vajaan kilometrin verran.




Tallilta kotiin mennessä, pysähdyin vielä kaupalle tekemään pienen lenkin koirien kanssa, kun ei vaan millään malttanut mennä sisälle. Ilma oli hieno. Pakkasta 13 astetta, eikä tuulta. Ja kun tiedossa oli sään muuttuminen. Keskiviikkona sitten pyryttikin jo lunta. Paljon. Vaakatasossa. Kävin tallilla, mutta mitään en ponien kanssa tehnyt. Pakkasta vielä pari astetta. Illalla lumisade muuttui jo vedeksi ja torstaina aamulla olikin jo lähes kaikki lumet kadonneet. Suomen talvi.

Eilen kävin Kamburin kanssa lenkillä vähän tutkiskelemassa teiden kuntoa. Jos vaikka pääsisi ajamaan. Hiukan on paikoitellen jäätä, mutta lähes sulaa kuitenkin. Takaisin tullessa melkein jo pimeällä, hyppäsin kyytiin kiveltä ja matkustin muutaman metrin kyydissä. Kambur ei olisi halunnut liikkua. Oliko syynä minun jännittynyt olemukseni, kun ilman satulaa puristan helposti reisillä vai jokin muu, en tiedä. En halunnut tehdä asiasta mitään tilannetta ja tulinkin alas, kun edes pienen pätkän liikkui eteenpäin. Asiaa täytyy tutkia..




Ilta meni aikalailla laiskotellessa. Koirien kanssa käytiin pieni lenkki. Tänään onkin sitten jo ihan huomattavan paljon pirteämpi olo, kun on nukkunut riittävästi. Sitähän jaksaa jo vaikka mitä. Jos ei vaan sada ihan kauheasti vettä. Lunta saa sataa kyllä. Pahalta näyttää. Lämmintä on ja taivas paksussa pilvessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti