keskiviikko 13. elokuuta 2014

Varman päälle

Eilen hakuiltiin. Molemmat pojat olivat hyvin reippaita, vaikka mamma ei niin ollut. Kovin on väsyttänyt koko viikon. Jonkinmoiset treenit saatiin kuitenkin aikaan, vaikkei ohjaajan pää toiminutkaan toivotulla tavalla.

Noah on päässyt yleensä aina ensin suorittamaan, muttei tällä kertaa. Peikko siis ensin baanalle ja sille neljä haamua. Pari oli kauempana ja pari sitten vain parissakympissä. Myös pressu oli käytössä, koska maasto oli avoin, eikä kunnon piilopaikkoja ollut. Enkä halua, että maalimies näkyy kilometrien päähän, vaikka kyseessä onkin pentu. Hienosti toimi Peikko. Vauhdilla painatti maalimiehelle ja oli hyvin onnellinen kun löysi. Joutui oikein jo yhdellä pistolla kunnolla etsimäänkin, kun jotenkin kanttasi reilusti ohi. Ei antanut kuitenkaan periksi, vaikka hetken joutuikin miettimään. Metsästä tultiin aina suoraan seuraavan haamun kohdalle keskilinjalle ja viimeisellä osasi jo hakea katseella oikeaan suuntaan. Hieno Peikko.


Peikko 4,5 kk ja 11,5 kg

Noahin kanssa otettiin varman päälle ja vain etukulmat haamuparina. Ettei se vaan pääsisi lopettamaan työtekoa ja homma pysyisi rentona ja helppona. Ilmaisut kuitenkin otettiin ihan loppuun asti, ettei nyt ihan liian helpolla pääsisi. Sekin kun on yleensä appenzellin mielestä tylsää. Iloisesti ja vauhdilla suoritti koiraskoira, eikä ilmaisuissakaan ollut moitteen sijaa. Hieman se oli hämmästynyt, kun homma loppui ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Hyvä niin.

Noahille on varattu ensi viikolle aika verikokeeseen ja muutenkin yleistarkastukseen. Jossain vaiheessa katkenneet alakulmurit saa lähteä, kunhan nyt ensin tutkitaan muuten. Kisat saa nyt tältä vuodelta unohtaa, katsellaan ensi vuonna uudelleen. Ellei nyt sitten löydy selkeää syytä, joka on helposti hoidettavissa ja koira alkaa taas toimia entiseen malliin.




Sunnuntaina oltiin ohjatuissa tottiksissa. Koska koko viikko on ollut aktiivinen ja varmaan koirille rankkakin, ei tehty kummankaan kanssa mitään ihmeitä. Peikko otti luoksetuloa, kun kerrankin oli appari tarjolla. Kovaa se tulee, mutta oli tyystin unohtanut kuinka jarrutetaan eli huitaisi joka kerta komeasti ohi. Korjasi kuitenkin eteen palkalle. Tarvitsee siis hieman nyt perehtyä tähän juttuun enemmän.

Noah pelasi noutoja, jotka menikin ihan hyvin. Mielentila oli erinomainen jo alusta asti ja tasamaanouto olikin aika täydellinen. Telineissä taas ensimmäinen kerta meni hitoiksi. Tuli takaisin sivusta tai viereisen esteen yli. Toisella yrittämällä ihan ok. Pallopalkka tuli vasta oikeasta suorituksesta, tietenkin.

Kotona tehtiin vielä Peikon kanssa vähän näyttelytreeniä ja Noahin kanssa esineruudun tapaista takamettässä. Näytelmätreeneistä on todistusaineistoakin, joka tosin ei ole samalta kerralta, eikä edes samalta päivältä. Jotain nyt kuitenkin, ihan jotta näen missä mennään. Samasta syystä minä videoin tottistreenejäkin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti