lauantai 1. huhtikuuta 2017

Tossutestailuja ja "aikuistumista"

Meidän Peikko on nyt virallisesti aikuinen. Se siis täytti 29.3. kokonaiset kolme vuotta. Kasvattajan mukaan mudi aikuistuu noin kolmivuotiaana, joten aikuinen mikä aikuinen. Paitsi ettei mitään muutosta ole huomattavissa. Peikko kun on ollut koko ikänsä vähän pikkuvanha mietiskelijä, niin miksi se siitä muuttuisi. Ihan paras Peikko siitä huolimatta tai ehkä juuri siitä johtuen.


Virallinen kolmivuotispotretti

Ja vähän vähemmän virallinen..

Syntymäpäiväänsä Peikko vietti normi arjen jutuissa, kuten juoksemalla pyöräilevän mamman ja kaverinsa Noahin kanssa reippaan lenkin. Pikku purtavaakin oli tarjolla ankkatikkujen muodossa.

Talliarki sujuu miten sujuu. Yritetään olla niin kuin ei oltaisikaan. Hoidellaan osittain pihatolla ja pihalla silloin kun ei juuri muita ole ja kuljeskellaan itsekseen pitkin maita ja mantuja. Ei siis suurta muutosta elämään. Muutaman eläinlääkärin kanssa keskusteltuani, näin taitaa jatkuakin. Kukaan kun ei ole voinut luvata, että ponit koskaan lakkaavat tartuttamasta muita. Se siitä monitoimiharrastehevosesta siis, mutta onneksi omatoimipuskailu onkin kaikista kivointa kuitenkin.




Ljúfur siis sai uudet tossut, koska vanhat ei enää oikein toimineet sillä. Se kuluttaa kavionsa niin pyöreäreunaisiksi, että napakat hyvin kavioihin istuvat tossut ei enää oikein mahtuneet. Jalkaan ne sai viime kesänäkin vain kauhealla ähellykselä ja kiroilulla, enkä enää viitsinyt siihen ruveta. Scoot bootseista olen haaveillut, mutta itsestäni riipumattomista syistä, joiduin muuttamaan suunnitelmaa lennosta ja tilaamaankin toiset. Tuli siis Cavallon Deltat. Tuttu malli kun Limpulla oli saman firman Simplet, joista taas Delta on halvempi malli.

Eihän ne Equine Fusionien veroiset ole, mutta toimivat. Vähän on ollut Ljúfurillakin opettelemista, kun ne ei olekaan ihan niin virtaviivaiset kuin mihin se on tottunut. Ne on myös pohjiltaan paksummat, joten tuntuma on varmaan enempi sama kuin rautakengänkin kanssa. Pientä kompurointia käännöksissä lähinnä, muttei se ole tahtia haitannut.


Deltat toisissa jaloissa 😊

Kambur joutui tossutesteihin torstaina. Ajatus kun oli, että se perii sitten ainakin täksi kesäksi vanhat tossut. Vaan haaveeksi meinasi jäädä, kun ensi yrittämällä ne ei menneet senkään jalkaan. Käyttöön siis suunnitelma B ja Deltat sillekin jalkoihin. Isothan ne oli ja Korpun mielestä muutenkin ällöt. Pienesti kuitenkin käytiin testaamassa kävellen tietä edestakaisin. Jalka nousi kuin paremmalla kisaponilla töltissä ja kolina vaan kuului, kun tossut hölskyivät jalassa. Ei siis alkuunkaan toimiva ratkaisu.


Ota nämä pois! Nyt heti! terveisin Korppu

Deltat siis pois ja EF:t uusinta kierrokselle. Liottelin niitä hiukan pehmeämmiksi ja kas, niin sujahtivat jalkoihin kuin ei mitään. Eivätkä aiheuttaneet mitään reaktioita kantajassaan ja tehtiinkin pieni lenkki niiden kanssa. Jee, yksi huoli ratkaistu.




Vielä pitäisi saada sille omat kärryt, niin johan pärjättäisi pitkälle. Paitsi että molemmille on tarkoitus hankkia nastabootsit ensi talveksi. Deltat ostettiinkin jo nyt siksi, että tulee testattua jo etukäteen ovatko toimivat, kun ovat halvat ja niihin saa helposti nastat. Niitä siis tarvittaisi vielä kolme paria lisää. No, onhan tässä onneksi aikaa vielä ennen kuin ensi talveen päästään. Ja kun ei siitä ensi talvesta nyt vielä muutenkaan tiedä. Voihan se olla ettei niitä edes tarvita, kun sitä ei kukaan tiedä, missä silloin ollaan, jos ylipäätään ollaan missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti