tiistai 25. huhtikuuta 2017

Laiskottelua ja talkoilua

Viikonloppuna, sunnuntaina, talkoiltiin tallilla. Pihattolaisten pesua ja pihaton siivousta ohjelmassa. Meidän poneille pesu oli jo kolmas kuukauden sisään, joten ne olivat sitä mieltä, ettei enää tarvisi. Jopa Ljúfurilla oli vaikeuksia pysyä paikallaan, Kamburista nyt puhumattakaan. Pestyä kuitenkin tulivat, jonka jälkeen pääsivät vähän kentälle juoksemaan pahimman ketutuksen pois. Ja kyllä ne juoksivatkin. Ensimmäistä kertaa ikinä oli vaikeuksia pyydystää niitä taas narun päähän. Yleensähän ne tulevat ihan vapaaehtoisesti tarjoutumaan. Päästiin kuitenkin vielä pieni kuivattelulenkkikin heittämään, jonka jälkeen joutuivat sairastarhaan odottelemaan joksikin aikaa.


Kuva on edelliseltä juoksutuskerralta, kun tällä kertaa en kuvaillut.

Kun hommat pihatolla oli tehty, lähdettiin palauttamaan poneja sinne. Minulla omat, tallinpitäjällä toinen poneista. Tarhapihattoon on tullut vuotias suokki orivarsa ja yht'äkkiä se oli siinä porukoissa, kun oli livahtanut aidan läpi. Pientä hässäkkää ja hevosten vaihtelua taluttajalta toiselle, lopputuloksena myös Kambur juoksi villinä ja vapaana varsan kanssa. Muut pihattoon ja varsat kiinni, mikä kävi hämmentävän kätevästi, kun olivat jääneet syömään tarhojen taakse. Loppujen lopuksi kaikki olivat kuitenkin siellä missä kuuluukin ilman suurempia vaurioita. Aitakin saatiin korjattua nopsasti, kun langat oli vain irronneet kiinnikkeistä.


Vanha kuva tämäkin, kun uusia ei nyt vaan ole.

Mitään ei olla tehty talkoiden jälkeen, kun työvuorot nyt on vielä tämän viikon mitä on ja kelikään ei paljoa houkuta ulkoilemaan. Räntää ja vettä, +2 astetta. Että sellainen kevät. Viimeksi kuulemma ollut yhtä kylmää vuonna 1988. Siitä en sen tarkemmin muista, kun olin silloin Helsingissä opiskelemassa, mutta joku kevät samoihin aikoihin oli kyllä kylmä, kun Vappunakin satoi lunta ja joutui juhlimaan villahousut jalassa. Nytkään ei ole yhtään kunnolla lämmintä päivää vielä ollut, toivotaan että tulee mahdollisimman pian.


Peikko osaa onneksi ottaa rennosti, vaikkei tuota puuhaa niin ole ollutkaan.

Tehtiin me lauantaina Korpun kanssa ratsujuttuja. Oikein oli satula ja muut vermeet eli saipparit puettu. Ensin juoksuttelin muutaman kierroksen, joka oli ihka ensimmäinen kerta satula selässä tätä lajia. Sen verran oli vissiin outoa, että piti taas aluksi niskoja nakella, vaikka muuten ihan hyvin toimikin. Sitten hetki ohjista ohjailua vierellä kävellen pitkin kenttää. Vielä selkäännousutreeniä jalustimesta molemmin puolin ja lopuksi tiellä pieni lenkki ohjista ohjailemalla maasta käsin. Näitä jos tässä jaksaisi ahkerasti jatkaa laidunkauteen asti, niin voisikin jättää hommat hautumaan ja keskittyä kesän ajan kunnon kohentamiseen kärryillen. Nekin on jo uusia renkaita vaille valmiit.


Toinen rentoreiska

Huomenna on pakko mennä tallille vaikka sataisi mitä. Tai siis kävin minä tänäänkin. Hakemassa lisää pestäviä kamppeita ja viemässä puhtaita. Poneja en käynyt edes moikkaamassa. Kaksi päivää peräkkäin ilman turpaterapiaa alkaa olla minulle liikaa, joten huomenna sitten vaikka palellaan ja kastutaan, mutta mentävä on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti