keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Remppaa, jumppaa ja yskää

Kylmät kelit jatkuu, eikä motivaatiota juurikaan olisi mihinkään, ellei.. Niin, ostin siis kaverilta vanhat kärryt Korpulle. Kärryt ovat olleet hakusessa, mutta kaikki aina ehtivät jo mennä tai myyjä ei sitten edes vastaa. Laitoin siis naamakirjan yhdelle heppatarvikekirppikselle ilmoituksen, johon vastasi vanha tuttuni. Hänellä oli pihalla vuosia seisseet kärryt tarjolla ja muutaman kuvan ja hetken mietinnän jälkeen päätin ottaa haasteen vastaan. Korjaustahan ne hieman vaatii, mutta hyvässä mallissa jo ollaan.


Hurjalta näyttää, mutta koska runko on ehjä, niin ajattelin kokeilla.

Maanantaina toivat ne samaan hintaan tuohon pihaan ja hetimmiten purkasin niistä kaikki huonot levyt ym. irtoavat osat pois ja hieman puhdistelin pahimpia rapoja. Heti jo näytti paljon paremmalta.


Tässä vasta pohjalevy ja penkki pois ja puhdistamattakin ovat.

Tänään hankasin hieman astinlaudoista ruostetta, mitä kumimattojen alta paljastui ja suihkin maalia pahimpiin paikkoihin. Johan alkaa näyttää hyvältä. Irrottelin vielä renkaiden pultteja, mitkä hämmästyttävän helposti lähtivätkin aukeamaan, vaikka olivat ruosteessa. Renkaita en vielä irrottanut, mutta jos huomenna sitten.


Paljon paremmat jo 😊

Minulla on tämän ja ensi viikon vähän hullut työvuorot, joten on hieman joutunut säätämään, jotta saa kaiken tehtyä, mitä haluaa. Kotona siis. Eilen en tallilla käynyt, kun päivä meni kärryn "varaosien" hankintaan ym. Töissäkin siis olin. Tänään kävin pojat irtojuoksuttamassa aamulla, etteivät ihan laiskistu. Jo maanantaina, kun tehtiin ponien kanssa pidempi lenkki, huomasin Ljúfurin yskivän. Niin se teki tänäänkin. Se ei kuitenkaan ole mitenkään kipeä tai edes räkäinen, vaikka köhiikin välillä ihan kunnolla. Olisiko allergiaa? Kukaan muu ei yski, eikä Luippiskaan tosiaan ole mitenkään kipeän oloinen. Tänäänkin kentällä riehui ihan omasta halustaan Kamburin kanssa, eikä edes hiki tullut.




Kasasin pienen esteenkin kentän sivuun, vaikka tiesinkin että voi olla haasteellista saada Korppu sitä hyppäämään, kun Ljúfurhan ei hyppää lainkaan. No, hetki meni, että juoksivat vaan pientä ympyrää kentän toisessa päässä, ohittamatta siis estettä ollenkaan. Keksin sitten viedä Korpun riimussa lähelle ennen kuin laskin irti ja ohjasin esteelle. Sillä tavoin hyppäsi hyvin muutaman kerran, mutta kun alkoi selvästi olla hengästynyt ja kuumissaan jo muutenkin, lopetettiin kolmen hypyn jälkeen. Käytiin vielä jäähdyttelemässä tiellä noin kahden kilometrin verran.




Heti kun vapaat loppuivat, alkoi aurinkokin paistaa. Tänään ja eilen on siis ollut hienon näköinen keli. Mutta vain näköinen. Kylmä on yhä kuin hitto. Vaikka tuuli ei ole onneksi ihan niin paha kuin yleensä. Eilen illallakin oli ihan tyyntä ja jos lämpöä olisi ollut yksi 10 astetta enemmän, niin ihan liian täydellinen lenkkeilykeli olisi ollutkin. Nyt siis oltiin jo himpun pakkasella illalla kun lenkille viimein ehdin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti