lauantai 4. kesäkuuta 2016

Ponit jatkavat lihomista ja koirat liikkumista

Viikko on vierähtänyt helteisissä merkeissä. Ponit ovat viettäneet lomaa. Ljúfur on käynyt päivittäin tallin pihassa hoidettavana ja syömässä yrttinsä, Kambur on poistunut laitumelta kerran harjattavaksi ja ötökkämyrkyn lisäämistä varten. Sitä ei ötökät ole onneksi vaivanneet millään tavalla, vaikka puremia onkin varsinkin kainaloissa ihan reippaasti. Ljúfurinkin tilanne on parempi kuin viime lauantaina, eikä se kutia juuri ollenkaan. Päivittäin on kuitenkin hoidettu, vaikka pellossa ei ötököitä olekaan niin paljoa kuin pihatolla. 


Tänään nappastu kuva issiponien porukasta

Ljúfur on aloitellut taas ohjattua liikuntaa. Eilen ja tänään ollaan käyty ohjasajolenkillä. Eilen Luippis oli kyllä alkumatkasta sitä mieltä, ettei hän ole lähdössä yhtään mihinkään ja yritti kääntyillä kotiin tämän tästä. Kun tämä saatiin keskusteltua selväksi, loppumatka sujuikin ihan hyvin ja varsin tyytyväinen poni palasi takaisin laitumelle. Tänään jouduttiin tekemään hieman naruharjoituksia tiukassa komennossa, kun herra ei oikein keskittynyt yhtään mihinkään pihassa ollessaan, vaan tuijotteli vaan kavereita laitumella. Lenkillä oli kyllä ihan oma itsensä ja hyvin kuulolla.


Kuva Tuuli Jääskeläinen, Pieniä kavioita

Koirat onkin nyt liikkuneet koko viikon aika reippaasti, kun aikaa on ollut enemmän. Vaikka onkin ollut helteistä, ollaan menty pyöräillen tai kävellen rantaan uimaan. Ollaan myös käyty ihmisten ilmoilla lenkkeilemässä ja kerran mätsärissä hengaamassa. Siellä tavattiin sattumalta myös hengaamassa (luetaan sosiaalistumassa) ollut mudipentu. Cifran värinen unkarin tuonti, narttu mielestäni, mutten mene ihan takuuseen. Hieman oli jännittävää lapsella, mutta kovasti reipastui siinä hälinää katsellessa.


Tänään tehtiin pitkä metsälenkki, kun ei ollut enää niin kuuma.

Kambur saakin nyt olla lomalla vaikka koko kesän. Karsinassa oloa varmaan harjoitellaan satunnaisesti ja hoidetaan muutenkin tarvittaessa. Lenkille saattaa päästä myös, mutta uuden opettelu saa nyt olla tauolla vaikka syksyyn asti. Eiköhän sillä ole puuhaa ihan riittävästi tuolla laitumella ilman mitään ohjattua toimintaakin.


Tänään pojat olivat aidankorjaustalkoissa avustamassa (kuva Minna Danielsbacka)



Koirillekaan ei ole suunnitteilla mitään ihmeitä. Noahin voi-luokan Rallyliikkeet olisi ihan kohtuullisessa mallissa, mutta ohjaaja on kadottanut kisamotivaation jonnekin matkan varrelle. Treenaillaan kun siltä tuntuu ja pidetään taitoa yllä, mutta kisakalenteria en ole edes vilkaissut, saati että olisin ihan harkinnut. Peikon kanssa ollaan leikitty, muttei senkään kanssa juuri muuta olla nyt puuhattu. Yksi esineruutu ollaan tänä vuonna tehty, hakua ei ollenkaan. Esineruutua voisi harkita huomiselle ja jälkeäkin voisivat molemmat kokeilla ihan vaan huvin vuoksi. Kai tämä tästä taas reipastuu tämä koiraharrastuskin ajan kuluessa. Niin se on aina tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti