sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Laidunkausi on korkattu

Eilen pääsivät pojat vihdoin laitumelle. Kyllä sitä onkin odotettu. Nyt ei tuore ruoho lopu ihan heti, eikä tarvi rouskutella kuivaa ennen syksyä. Ei nimittäin enää oikein maistunut yhdellekään, kun tuoreen makuun olivat päässeet. Meidän pojilla alkoi myös loma ja samalla myös minulla. Ainoa asia joka hieman varjostaa iloa, on Ljúfurin kesäihottuma. Se on nyt aika pahana. Ötökät hyökkäsivät rytinällä kaikki samaan aikaan ja ihottuma suorastaan räjähti. Nyt hoidetaan ja rasvataan ja huolehditaan. Vaan kyllä me taas tästäkin selvitään.


Ihottumasta ja rasvakerroksesta johtuen, ei Luippis ole kovin kuvauksellinen

Aamupäivästä menin tallille hyvissä ajoin. Muutama päivä sitten satoi vettä ja tarhat ovat taas märkiä ja hevoset mutaisia. Kambur pääsi ensin käsittelyyn. Juuri piehtaroinut poni oli savinen, mutta me selvittiin. Jalatkin suihkuteltiin puhtaaksi. Korppua takaisin tarhaan palauttaessani, toivoin ettei se ainakaan ihan heti heittäisi uudestaan katolleen. Eikä se heittänyt, mutta jalat jouduin kyllä suihkuttelemaan uudelleen. Pojat ottivat nimittäin vähän lämpöä lihaksiin siinä odotellessa.














Ljufurin hain reilun tunnin laitumelle laskua ennen, jotta saisin sen kunnolla rasvattua. Aikaa kuluikin ihan kiitettävästi, mutta vielä jäi aikaa odotellakin. Vihdoin koitti aika ja jonossa siirryimme laitumen puolelle, Ljúfur minulla narussa ja Kambur pihattokaverin isännällä. Molemmat pojat käyttäytyivät tosi hyvin ja odottivat rauhassa vapauttamista, vaikka Ljúfur selvästi tiesi, mistä oli kyse. Ja sinne kirmasivat. Lauman toiseksi nuorimpana Korppu lyöttäytyi aluksi yhteen nuorimman kanssa, mutta lähtiessäni pois näytti siltä, että issikat olivat oma laumansa, kun Odin (Ljúfurin pihattokaveri) ajoi ne kokoajan yhteen ja erilleen muista, ponit ja Poku oma laumansa ja isot tarhakaverukset taas omansa. Ossi-shettis yritti hengailla issiponien porukoissa ja pari shettistä juoksenteli edestakaisin laumojen välillä. Korpun pihattokaverit ovat omassa laidunlohkossaan aidan takana.


Juuri irtilaskettuna, vasemmalta Pera, Reca, Korppu, Ilmari, Jilke, Odin ja Ljúfur

Ilmari, Jilke Ja Kambur

Vielä irtoaa pappaheppaseltakin, Ljúfur ja Kamburin pihattokaveri Ape



Korppu esitteli myös ihan lennokasta liikettä



Lapset, Sulo yksvee ja Korppu kaksvee

Kyllä lähtee, vasemmalta Elmeri, Ossi, Sulo (etunenässä), Kambur, Braamer ja Ljúfur

Kambur ja Ljúfur

Hiirakot Kambur ja Pena



Possujuna, Odin johtaa, Ljúfur seuraa, perää pitävät shettikset Pena ja Sulo

Issiponit ja Ossi

Kuva Inka Forsman

Lisää kuvia laitumelle laskusta löytyy TÄÄLTÄ. Videota laittelen, kunhan ehdin muokata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti