torstai 5. toukokuuta 2016

Sateen jälkeen tulee poutasää

Muutamana päivänä viime viikolla satoi kuin saavista kaataen. Ihan kiva. Juuri kun paikat, kuten esimerkiksi hevosten tarhat, alkoivat olla kuivia. Nyt on sitten viimein paistanut aurinko ja ollut lämmintä. Kyllä sitä on kaivattukin. Tarhatkin alkavat taas kuivua, muualla onkin jo aika kuivaa. Kevät etenee nyt muutenkin vauhdilla. Maa alkaa vihertää jo hyvin ja eilen alkoivat vihertää myös puut. Sinivuokkoja on ollut jo hetken ja nyt myös valkovuokkoja. Ja niitä on paljon, siis aivan valtavasti.




Peikkokin on saanut taas luvan kanssa lenkkeillä, hihnassa kylläkin. Flexin käyttö on siis tullut tutuksi. Virtaa siinä silti on ihan liiankin kanssa. Viikko vielä olisi edessä hihnalenkkeilyä. 




Jalka paranee ihan hyvin. Pieni palkeenkieli/kapea repale ei ole kiinnittynyt ja onkin jäänyt matkasta, joten osittain haava on avoin. Ihan siisti kumminkin ja paranee niinkin. Suihkuteltu on pari kolme kertaa päivässä. Alkuun oli aika tappelua, mutta nyt juoksee jo valmiiksi oikealle paikalle, kun lenkiltä tullaan. Letkulla olen pihalla homman hoidellut.




Pönttökään ei ole aiheuttanut mitään ongelmia. Alusta asti sen kanssa on voinut tehdä ihan samoja asioita kuin ilmankin. Puruluiden syöntikin onnistuu vallan mainiosti, vaikka ensin Peikko olikin ihmeissään, että mihin ne tassut laittaisi. Se kun käyttää tassujaan tarttumiseen ja muutenkin kaikessa voimakkaasti. Ulkoillessa ja syödessä olen vapauttanut tyypin pöntöstä, vaikka esimerkiksi juominen onnistuu vallan hyvin pönttö päässäkin.




Ljúfur on harjoitellut nyt aktiivisimmin pysähtymisiä ja paikallaan seisomista ratsain ja ohjasajaen. Vaikeaa on ollut. Esimerkiksi eilen ohjasajolenkillä sai keskustella oikein tosissaan siitä, että mennäänkö tien sivuun juuri siihen mihin akka haluaa vai päädytäänkö auton alle. Pysähtyminen vielä sujui sentään, muttei sitten se paikallaan seisominen oikeastaan ollenkaan. Tänään harjoiteltiin sitten sitä selästä käsin. Ensin kentällä ihan urakalla ja vielä tielläkin. Alkoi muistua mieleen, vaikka vaatiikin vielä pientä säätöä.




Kambur on harjoitellut jalkojen pesua ihan urakalla, koska tarha nyt vaan on varsinainen mutikko. Jalat ja mahan alus ovat siis aina paksun saven peitossa ja välillä vähän muualtakin. Letkutus alkaakin sujua ihan mukavasti, mitä nyt letkusta pitää yrittää juoda tai sitä pitää purra. Pikkuvikoja, eikä niistä olla. Juoksutustakin ollaan treenattu ja myös ohjasajoa pari kertaa. Tänään mentiin tiellä noin 200 metriä ohjasajaen. Ihan lähdettiin tallin pihasta ja raviakin otettiin muutamia askeleita hienosti käskystä. Viisas varsa. Irrotteluakin ollaan harrastettu irtojuoksutuksen merkeissä ja estettäkin ylitettiin jälleen yhdellä kerralla. Tuoreen ruohon maisteluakaan ei olla unohdettu. Laidunkausi kun painaa päälle.




Huomenna onkin Ljúfurin hammashuoltopäivä ja siten myös Ljúfurin vapaapäivä. Viikonloppuna olen agilitykisoissa talkoilemassa aamupäivisin. Koirat saavat varmaan tulla autoon mukaan. Sunnuntaina nyt ainakin, kun Peikon iskä on tulossa kisaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti