sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Rally-Tokon sennenmestikset

Eilen ne sitten olivat, elämäni ensimmäiset rotumestikset missään lajissa. En ainakaan muista, että olisin aiemmin ollut, vaikka kaikessa onkin tullut mukana oltua. PK-rotuottelu taitaa olla lähinnä tätä, eikä sekään ole mikään mestaruuskisa. Siellä kuitenkin oltiin joskus vuonna keppi ja kirves Hertan kanssa. Vajaa joukkue meillä oli, eikä kovin kummoista tulosta saavutettu. Taidettiin olla viimeisiä, mutta kivaa oli. Ja niin oli nytkin.

Aamulla startattiin koirapoikien kanssa jo matkaan, vaikka avoimen luokan rataan tutustuminen olikin vasta 12.30. Mutta olipahan aikaa juoruilla ja seurata muiden sennenkoirien suorituksia. Niitä olikin huippumäärä, kun kisaan oli ilmoitettu yhteensä 26 sennenkoiraa kaikista neljästä rodusta. Niin siistiä. Mestaruus meni tällä kertaa mestariluokan entlebuchille, joka teki hienon 96 pisteen tuloksen. Hienoja tuloksia tekivät kyllä muutkin. Ainakin yksi uusi RTK1 ja yksi RTK2 saatiin.


Peikollakin oli kivaa kisoissa. Tässä leikkikaverina buchinarttu.

Noah oli oikein hyvässä mielentilassa oikeastaan koko päivän. Ensin tosin olin varma, ettei mistään tule mitään, kun kisa olikin sisällä hallissa, eikä ulkokentällä, kuten olin toivonut. Mutta silloin Noah ei vielä ollut käynyt hallissa. Käytiin siellä sitten hengailemassa aika pitkä tovi ennen rataan tutustumista ja kun hyvältä näytti, saatoin rentoutua. Ennen omaa vuoroa oltiin myös aika paljon aikaisemmin jo odottelemassa sisällä ja vire ehti hiukan jopa laskea. Tässä tapauksessa hyvä asia. Radalla kun oli pari meille pahaa liikettä, jotka onnistuu paremmin matalammassa vireessä.




Rata meni hienosti, eikä ohjaajakaan hölmöillyt tällä kertaa. Omaan piikkiin meni siis vain yksi miinuspiste. Koiran piikkiin tällä kertaa 13 miinuspistettä. Kyltiltä 8 tuli -10, kun hiipi ennen käskyä jo perään, enkä älynnyt uusia. Vähän toki harmittaa, mutta ei mitenkään paljoa. Noah oli kuitenkin tosi hyvä ja meillä oli kivaa. Lopullinen saldo siis 86 pistettä ja toinen hyväksytty tulos avoimesta luokasta. Sijoitus viides tai kuudes (toinenkin 86 pisteen tulos oli) koko kisassa ja sennenkoirista toinen.


Avoimen luokan sennenmestaruus - sijoittuneet 1. berni Hetta 2. Noah 3. grosse Martta

Iloinen ohjastaja :)

Alaosastojen joukkuemestaruuden vei kotiin keskisuomi, kakkosjoukkueen ollessa ykkönen ja ykkösjoukkueen kakkonen. Kymenlaakso eli me olimme sitten kolmansia. Joukkueita oli yhteensä neljä.


Ryhmä Rämä eli Kymenlaakso Sennen: Noah avo-luokka, Iina ja Lola alo-luokka, Aapo mölli-luokka. Kuvasta puuttuu Lulu (voi-luokka).



Kotona oltiin vasta illalla kahdeksan kieppeissä, kun ei tietty maltettu heti oman luokan jälkeen kotiin lähteä. Ja kun ei kerran maltettu lähteä ajoissa, oltiin sitten loppuun asti. Kovin kiva päivä kyllä oli. Paljon tapasi vanhoja tuttuja, sekä sennenrotuisten että "vääränrotuistenkin" kanssa harrastavia. Ja paljon tuli myös uusia tuttavuuksia taasen. Joitakin ehkä näemme jatkossakin, joitakin taas emme. Vaan niinhan se menee. Kiva oli silti tavata. Ensi vuoden mestaruuksia odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti