keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Priimaa pukkaa

Peikolle on nyt terveystarkastukset tehty. Eilen käytiin Haminassa Kymen snautseri-pinseri kerhon joukkotarkastuksessa tutkituttamassa silmät ja polvet. Ei löytynyt mitään huomautettavaa. Silmät siis terveet ja polvet 0/0. Yksi huoli siis vähemmän.

Tänään oltiin Anjalassa luustokuvauksissa. Samalla tarkastettiin korvat. Tippakuuri loppui maanantaina ja terveeltä näyttivät. Tosin huomasin siinä myös nukkuvaa koiraa nostellessani, että Peikolta on vasen yläkulmuri poikki. Miten minä en ole moista huomannut. Tämä huomio selittääkin jo paljon viimeaikaisesta käytöksestä. Ei ihme, ettei ole ottanut mitään suuhunsa, saatikka repinyt. Kuvittelisin, että on saanut tällin päähänsä, kun Noah aika rajusti välillä juoksee päin, hammas on katkennut ja pää/niska kipeytynyt. Oireili sitten näennäisesti korvaansa. Tai siis minä luulin, että syy oli korvassa, kun korvaa roikotti ja aristi. Ja saattoihan siinäkin vikaa olla, muttei varmaankaan ollut nyt syy vaan seuraus. Onneksi nyt kuitenkin näyttäisi olevan aika lailla kunnossa. Eilen illalla leikkikin jo ihan hyvin.




Peikolta kuvattiin siis lonkat, kyynärnivelet ja selkä. Kyynärnivelet kuvannut eläinlääkäri (Hannu Pajulahti) arvioi terveiksi, samoin selän. Selästähän ei virallista saa, muuta kuin LTV:n osalta, mutta onpa nyt ainakin tiedossa, ettei spondyloosimuutoksiakaan ole, ei ainakaan vielä. Iän myötähän niitä voi toki tulla ja kuvautankin varmaan vielä uudestaan myöhemmin. Lonkistakin Hannu oli sitä mieltä, että terveet ovat, mutta koska eivät olleet ihan täysin symmetriset, varoitteli että toinen voi tulla takaisin jopa C:nä. Ihan ei luota Limanin arviointeihin ymmärrettävistä syistä. Vaan se se on vastaan otettava mitä tulee. Pääasia nyt kuitenkin on se, ettei mitään harrastuksia estäviä tai rajoittavia juttuja löytynyt eli minulla on terve koira. On ne viralliset tulokset sitten mitä hyvänsä..




Tänään käytiin myös korkkaamassa hallikausi Agi Kotkien uudella talviharjoitteluhallilla. Eläinlääkärille mennessä käytiin Kotkan kautta, heitettiin ensin lenkki ja pyyhällettiin sitten hallille. Molemmat pojat teki aksaa ja Noah myös Rally-Tokoa. Ohjaaja oli ruosteessa, pojat hyviä. Peikko teki suoraa hyppy-okseri-hyppy-hyppy-putki. Kovaa meni pikkukoira ja oli varsin pätevä. Noah teki vähän vaativampaa rataa, joka jo hallilla valmiina oli. Vaan koska ohjaaja on unohtanut kaiken joskus oppimansa, ihan ei mennyt suunnitellusti. Noah kyllä yritti. Rally meni niin kuin nyt voi odottaa ylikierroksilla käyvältä koiralta. Vaan ei huonosti silti. Hiukan joutui vaan säätämään, kun ei meinaa malttaa. Huomenna ajattelin vielä käydä rallittelemassa ja sitten vaan odotellaan lauantaita ja kisoja. Parin viikon päästä olisi vielä yhdet, vaikka näihin mestiksiin pitikin lopettaa. Mutta kun tilaa oli ja matka lyhyt, niin en vain voinut vastustaa kiusausta. Toivotaan molemmista hyväksyttyä tulosta. Tietysti :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti