keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Sataa sataa ropisee

Ihan alkaisi kyllä riittää jo. Tänäänkin on taas tullut niin että tuntuu. Onneksi loppui, tai ainakin taukosi, ennen pimeän tuloa. Pääsi sentään poutasäässä lenkille. Olisihan se sateessakin ollut mentävä, vaan kivempi se oli sateettomassa kelissä.

Joka paikka lainehtii. Hevosten tarha on yhtä suurta turveliejusuota. Limppu yrittää joka aamu kantata portin kohdalla aidan väärälle puolelle kun ei millään haluaisi mennä tarhaan, vaikka heinätkin siellä odottavat. Tänäänkin raukka oikein joutui keräämään rohkeutta upottaakseen jalkansa liejuun kun kävin päiväheiniä viemässä. Onneksi tarhassa on myös kalliota, joten eivät joudu ihan koko aikaa liejussa seisomaan.






Kuvat on otettu eilen iltapäivällä kun oli ollut jo monta tuntia satamatta. Tänään näkymä onkin suorastaan lohduton.





Loimetkin on joutunut silloin tällöin pukemaan, vaikka pojat ei niistä niin pidäkään. Vaan kun tuulee ja sataa, Ljufur palelee niin että tärisee ja Limppu-pappa menee jumiin, vaikkei palelevalta näytäkään. Tänään ovat sateesta huolimatta olleet "nakuina" pihalla. Vaan kun ei tuule, vaikuttavat vallan tyytyväisiltä.

Pellot on niin märkiä, että sinne on turha edes haaveilla hevosen kanssa menevänsä. Ljufur upposi aika lahjakkaasti tuolla kylän metsittyneellä pururadallakin toissapäivänä, joten saviseen peltoon saattaisi pieni hevoinen jäädä kokonaan jumiin. Puro tulvii ja kaikki ojat myös.




Tässäkin purossa normaalisti pohjassa olevat isohkot kivet näkyvät veden päällä ja nyt on vettä jo reippaasti enemmän kuin kuvassa, joka on otettu pari viikkoa sitten. No, täytyy toivoa, ettei talvelle enää riitä sateita... Jos nimittäin samaa vauhtia tulee kuin koko kesän ja syksyn, saattaa olla lunta metri jos toinenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti