lauantai 12. tammikuuta 2019

Uusia hankintoja ja paljon lunta

Maanantaina (7.1.) oli tallivapaapäivä, koska Korpullakin oli jäsenkorjauksen jäljiltä lepopäivä. Aika laiska päivä muutenkin. Töistä tullessa kävin vähän ostoksilla, kun Peikko tarvitsi takin. Uusi ToppaPomppa kirkkaan värisenä lähti mukaan. Siitä olin jo haaveillut tovin, mutta nyt vasta sain ostettua. Kävin vielä heppatarvikeliikkeessä. Sieltä lähti mukaan Korpulle ADE-vitamiini ja koirille pellavansiemenöljy. Kennel Rehuun olin vielä menossa juurikin tuon öljyn takia, joten se pysähdys jäi sitten tekemättä, kun se tuli jo ostettua.

Illalla käytiin vielä koirien kanssa kylällä lenkillä. Ajatus oli käydä hakemassa asiamiespostista pari pakettia, mutta tajusin vasta matkalla kellon olevan jo liian paljon ja paikka kiinni. Käytiin sitten vain lenkillä, vaikka oltaisi me käyty muutenkin. Kiva lenkki, vaikkei niin kovin pitkä, ja väsytti koirat aika mukavasti, koska taas ne hajut.


Peikko ja Peikon uusi takki. Väri on kyllä luonnossa kirkkaampi.

Tiistaina (8.1.) hain kotimatkalla paketit. Olin tehnyt jo joulun aikaan tilaukset Hööksiltä (satulavyö) ja Horzelta (heijastinkorvahuppu, fleeceloimi enkkuraidoilla, lämpöhame) ja ne tulivat molemmat vasta nyt samaan aikaan. Tallille sitten testaamaan. Fleece oli hyvä ja korvahuppukin, mutta satulavyö oli kuin olikin liian lyhyt. Sitä jo hiukan pelkäsinkin, mutta hölmö kun olin, niin tilasin silti numeroa pienemmän kuin käytössä olevat. Harmi. Niin ja hamekin oli hyvä, vaikka just nyt ei sillä niin käyttöä olekaan. Vaan kun halvalla sai.

Lenkilläkin sitten käytiin, koirat ja Korppu. Tiet oli tosi liukkaat, vaikka oli satanut lunta. Vaan kun sitä tuli ja tuli ja tuli, niin tiet oli vedetty lingolla puhtaaksi ja se se vasta liukkautta tietääkin. Siellä vielä jää alla, niin ei muuten pysynyt pystyssä edes nastoilla. Korpullekaan en laittanut tossuja, kun en älynnyt, että olisi liukasta. Onneksi sekin on jo oppinut jonkin verran passaamaan pitävää maata kavioidensa alle, vaikkei vielä niin taitava olekaan mitä Ljúfur oli. Hyvin me pärjättiin, vaikka pari kertaa nurin meninkin ja Korppukin liukasteli vain vähän.




Kotona oltiin vasta kahdeksan maissa ja siellä odottivat vielä lumityöt. Lumisade alkoi aamulla ja jatkui yhä, mutta koska illalla pakasti, oli sitä helpompi lykkiä kuin aiemmin märkää suojalunta. Hyvin siis passattu sen puolesta. 

Keskiviikkona (9.1.) otettiin kuvia ponista. Maanantaina laitoin viestiä Ghost-satuloiden maahantuojalle, kun sellaisesta olen haaveillut jo pitkään ja sain erittäin asiantuntevan vastauksen. Pyysi kuvia ponin selästä, jotta saa arvioitua sopiiko ko. satulamallit ylipäätään ollenkaan. No, kuvia otettiin. Pimeällä hieman haasteellista saada kunnon kuvia ja kun tasaista alustaakin on vaikea löytää, koska tallin pihassa maa viettää yhteen jos toiseenkin suuntaan. Saatiin kuitenkin otettua muutama säällinen kuva, jotka sitten myöhemin illalla lähetin.




Kuvien oton jälkeen, ähräsin Korpulle valjaat niskaan ja kärryt perään ja painuttiin peltobaanalle urheilemaan. Lumisadekin oli vihdoin lakannut, vaikka pieni kuuro tulikin pellolla ollessa. Reilu viisi kierrosta ja noin 4,5 kilometriä tuli treenille mittaa, kun baana on noin 800m pitkä. Ravailtiin parin kilometrin verran, joista reilu kilometri putkeen, sen jälkeen pätkittäin. Ihan hyvä treeni, vaikkei niin pitkä. Oltiin vain nelisenkymmentä minuuttia liikkeellä kaikkinensa.

Koirat kävi vain takamettässä kahlaamassa vähän hangessa, kun en lumitöitäkään enää jaksanut tallilta tultua tehdä. Kellokin oli jo vaikka mitä.

Torstaina (10.1.) tein sitten ne lumityöt ihan rauhassa, kun pidin taas tallivapaan. Jotenkin kauhean kiire viikko töissä ja jatkuva väsymys. Vaan lumityöt tehtiin. Peikolle laitoin päälle uuden Pompan, vähän niin kuin kokeeksi ja kun pakkastakin oli. Se kun yleensä istuskelee vain paikallaan, kun lykin lumia. No, nyt oli pihassa käynyt joku elikko tai muu, kun molemmat menivät nenät maassa nuuskutellen oikeastaan koko ajan. Noah kävi välillä vähän haukahtelemassa kolalle, heitin pari lumpparia metsään ja niiden kanssa se sitten viihtyi muun ajan, kun ei nuuskutellut. Muuta en sitten juuri tehnytkään koko illassa. Pomppakin pelitti hyvin Peikon päällä. Pysyi hyvin paikallaan, vaikkei siinä ole jalkaremmejä takana. Istuu hyvin, mutta menee sinnekin hangessa lunta rintaläpän alle, vaan eipä sellaista varmaan olekaan, mihin ei menisi.




Satula-projektista sen verran, että maahantuojalta on saatavissa demosatuloita kokeiltavaksi. Mietin ensin, etten sellaista ota, vaan otan riskin ja tilaan suoraan. Vaan päätinkin sitten kuitenkin toisin. Demosatula on siis tulossa kuun vaihteessa, kun on juuri nyt varattuna. Sen verran on kuitenkin kaikkea, mitä pitää ottaa huomioon, että parempi näin. Täytyy sitten taas ottaa tehokuuri ratsastuksessa silloin, että saa satulasta kaiken irti. Siitä saa kuitenkin sitten vuokrahinnan hyvitettyä, jos satulan tilaa, joten häviän vain postikulut. Niin ja Korpulla on kuulemma helppo selkä, ainakin näitä satuloita silmällä pitäen.

Perjantaina (11.1.) sitten taas tallille. Piti kyllä ensin ottaa vähän lepiä ja lähtö venähti. Töistä tullessa olin hakenut matkahuollosta viimeisen tilaamani lähetyksen, Hevarilta valjaisiin uudet pehmusteet, kun vanhat alkaa olla jo niin kuluneet. Samalla, heräteostoksena taas, tuli tilattua myös ratsastusheijastinloimi (kuva Hevarin sivuilta), kun halvalla sai. Tarvii sitä joskus, jos ei nyt vielä. Se on kuitenkin toppamalli, joten tarve voi olla vähäisempi kuin tavallisella, joka meillä jo olikin Limpun perintönä.
Tallille mentyäni, vaihdoin valjaisiin uudet pehmusteet ja pakkasin vanhat autoon. Tulivat kotiin pestäväksi ja säilöön vastaisuuden varalle. Sen jälkeen poni pihatosta ja pikainen harjaus, tossut ja heijastimet jalkoihin, koirat autosta ja tien päälle. Ei me pitkää lenkkiä tehty, kun kello oli jo sen varran paljon, sellaiset kolmisen kilometriä ehkä yhteensä. Mutta tulipahan koirat lenkitettyä edes jotenkin ja Korppu pääsi vähän tuulettumaan. Ja taas oli kello jo vaikka mitä, ennen kuin kotiin ehdin. Vaan nyt sillä ei ollut väliä, kun kuitenkin perjantai. Loppuilta meni tv:tä katsellessa ja surffaamalla netissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti