perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kesälomapäiväkirja osa2

5.7. keskiviikko

Koirien kanssa ajeltiin tänään ensin oman seuran kentälle. Noah treenasi pienesti tottista ja oli innoissan kuin ilmapallo, muttei kiihtynyt, vaan suoritti oikeinkin rauhallisessa mielentilassa. Sai tehdä toistojakin, kun väärä asento tuli monesti peräkkäin, eikä silti alkanut kiehua. Ei huono. Palkan sai eteenmenosta, muuten mentiin laumapalkalla.

Peikko teki ihan pienen pätkän seuraamista ja jonkun sivulletulon, sekä tietysti leikki, ennen kuin pääsi juoksemaan puomille. Kauaa se ei vieläkään jaksa, mutta siltikin jo varmaan kymmenkertaisesti mitä ennen. Ja se pystyi keskittymään ihan suoraan autosta, ilman nuuskuttelulenkkiä ensin. Se ei ole onnistunut ennen.

Kävin välillä vähän hengailemassa Prismassa, jonka jälkeen suunta hallille. Pojat pääsi aksaamaan. Noah ensin. Se ehti tehdä jo monta estettä, ennen kuin minä ehdin sisälle asti, joten intoa oli taas enemmän kuin järkeä. Nyt kiehui ja kunnolla. Rauhoittui ja alkoi kuunnella kun jätin sen hetkeksi yksin halliin. Sitten sujuikin hienosti ja saatiin tehtyä monen esteen rata lähes kauko-ohjauksella. Minun ei tarvinut montaa askelta ottaa. 

Peikkokin teki pienen pientä radan pätkää ja hyvin jo jaksaa sekin aksaa. Hyvin leikki myös ja mukavasti jopa palkkautuu leikillä nykyään lähes aina. Kun lopetettiin, sillä ei ollutkaan kiire autoon, kuten yleensä, vaan hyppi vaan ympärilläni. Ehkä siitä vielä harrastuskoira tulee.




Käytiin vielä lenkillä hallin metsässä, ennen kuin pakkasin porukan taas autoon ja ajoin kotiin. Reilu pari tuntia siinä vierähti ihan huomaamatta taas.

Ponien kanssa käytiin tänään rauhallinen kimppalenkki. Ihan kivaa taisi olla kaikilla, eikä Luippiksellakaan tuntunut olevan mitään ylimääräisiä energioita. Vaikka eihän siitä moista talutuslenkillä koskaan huomaakaan, vasta kun joutuu töihin iskee virtapiikki. Kambur taas oli normaali itsensä, joka alkumatkasta käveli ihan kivasti hampsimatta koko aikaa evästä, mutta takaisin tallia kohti, hampsiminen lisääntyi mitä lähemmäs tulimme. Normikamaa siis.






Juuri kun olin hakemassa poikien ruokia tallista, alkoi sataa. Siihen asti olikin ihan kohtuullinen ilma. Aurinkokin pilkisteli. Onneksi ei kestänyt kauaa kuitenkaan ja sain vielä ruohonkin leikattua kotiin tultuani.


6.7. torstai

Menin tallille tänään aiemmin kuin alkuviikosta, kun ensin oli ajatus mennä Korpun kanssa kentälle puuhaamaan ja päivällä sillä on vähemmän käyttöä. Tänään ei ollut, mutta olin jo muutenkin päättänyt lähteä ajamaan. Varsa siis laitumelta narun päähän. Tällä kertaa hyvin vastahakoinen varsa, joka oli juuri saanut kasan tuoretta heinää nenänsä eteen, kun laidun on jo aika hyvin kaluttu. Puomilla sai koko ajan huomautella, että pitää olla kuulolla, eikä vaan haaveilla takaisin menosta. Kärryt saatiin kuitenkin perään ja päästiin liikkeelle. Siihen mennessä korvatkin olivat taas käyttökunnossa. Mentiin vain lähipeltoja kiertävälle tielle, kun ajattelin, että otetaan varman päälle, kun viimeksi tuli niin paljon uutta kerralla. No, nyt oli jännittävä paalain jätetty tien varteen ja pellolla vielä traktorikin. Talutin ensimmäisen kerran paalaimen ohi, toisella kierroksella ei ongelmaa enää ollutkaan. Käytiin myös yhdellä pellolla tekemässä kierros ja treenattiin samalla pysähtymistä ja siirtymiä. Ravia otettiin tällä kertaa ihan reippaasti, kun menohaluja tuntui olevan ja matka jäi jokatapauksessa niin lyhkäiseksi, että tuskin siitä haittaakaan oli.


Seison, seison. Tuleeko sitä palkkaa vai ei?

Ljufurin kanssa tehtiin vain kevyt ja lyhyt n.3km lenkki koirat mukana. Se sai hampsia evästä ja muutenkin rentouduttiin vain. Ja kotiinkin ehdin jo samoihin aikoihin kuin yleensä vasta menen tallille.

Illalla olin vielä koirien kanssa omalla kentällä agi-mölläreissä hengailemassa. Noah treenasi hiukan rallya samalla ja Peikko vain leikki. Se leikkikin ihan hyvin, kunnes joku käveli koiransa kanssa puolen metrin päästä ohi ja jouduin siirtymään, ettei Peikko mene seurustelemaan ja Peikkohan otti tietty siitä nokkiinsa ja kieltäytyi leikkimästä enää. Ei se enää tullut edes autosta ulos. Harmitti. Kotona se kyllä leikki, mutta varmaan saa taas tehdä viikkokausia töitä, että palautuu ennalleen myös muualla.






7.7. perjantai

Koirien kanssa päivällä reipas pyörälenkki. Kilometrejä ehkäpä noin seitsemän, mutta aikaa kului 1,5 tuntia, kun yhdelle peltotielle oli juuri ajettu uutta hiekkaa ja se oli siis tosi pehmeä ja hankala pyörällä kulkea. Ja käytiin myös yksi geokätkö etsimässä, missä meni muutama ylimääräinen minuutti, vaikka se ihan tien vieressä olikin.




Kamburin kanssa puuhasin vähän kentällä. Muutama kierros juoksutusta irtona ja kun kuunteli nätisti, lopetettiin. Ei siinä montaa kierrosta mennyt. Se alkaa siis sujua ihan hienosti. Niin ja se siis nätisti asettuu ympärilleni ympyrälle, eikä viipota pitkin kenttää valtoimenaan. Aluksi aina yrittää vähän vaihdella suuntaa omin luvin, mutta sekin on vähentynyt paljon. Tehtiin sitten vähän selkäännousutreeniä. Hyvin asettui paikalleen, muttei oikein sitten malttanut olla, kun olin selässä. Yrittikö liikaa vai oliko muuten vain levoton, tiedä sitten, mutta kulkea piti ja kaataa jakkaraa ja puuhata muutenkin. Onneksi pysähtyy äänellä, kun eihän sillä ollut riimussa mitään narua. Käytiin sitten vielä kävelyllä ja uittomontulla puljaamassa. Hyvin meni nyt yksinkin veteen, eikä ollut edes kiire pois.




Ljúfurilla oli vapaapäivä. Se sai vain rasvauksen ja ruokansa ja pääsi takaisin laitumelle tuota pikaa. Itse jäin vähäksi aikaa vielä siivoamaan, ennen kuin läksin kotiin.

Koirien kanssa läksin vielä kävellen montulle uimaan tai siis uittamaan koiria. Hiukan on liian metsittynyt se monttu nykyään, että siellä itse viitsisi uida, vaikka olenkin joskus uinut. Sitäpaitsi liian kylmääkin on vielä, että haluaisin veteen mennä, kun ei edes lyhythihaisessa tarkene ulkoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti