lauantai 22. heinäkuuta 2017

Arkea taas

Hieman on mennyt totutellessa taas aikaisiin aamuihin tämä viikko. Väsymys on siis painanut ja muutakin harmia on ollut, joten lauma on ollut aika vähällä. Varsinkin ponit ovat saaneet lepäillä. Ja siis todellakin lepäillä, sillä shettikset muuttivat maanantaina takaisin pihattoon ja meidän pojat ovat pellossa keskenään. Tylsää, mutta josko saisin vaikka ensimmäisen kerran kahteen vuoteen pidettyä paikat siistinä, kun likaajia on vain kaksi... kunhan saan laitumen ensin puhtaaksi. 


Kuviakaan ei ole tullut otetuksi tällä viikolla, joten kuvituskuvana kuva laitumellelaskusta (kuva Tuuli)

Kambur on harrastanut tällä viikolla kolmesti. Maanantaina se irrotteli kentällä irtohypytyksen merkeissä. Ja kyllä muuten juoksikin. Mikä lie virtapiikki siihen oikein iskikään, mutta alun laiskottelun jälkeen siitä irtosi sellaisia spurtteja, etten ole ennen nähnytkään. Ja hypytkin sujuivat ihan ilman mitään kujia. Yksi este meillä vaan oli, kun ei tuohon kentälle oikein mitään sarjaa saa mahtumaan tuonkaan kokoiselle kaviokkaalle. Esteellä korkeutta hurjat 50-60 senttiä. Ilmaa jäi väliin reilusti hypyissä. Aina onnistuneen hypyn jälkeen kääntyi kohti hakemaan palkan, kun tietysti kehuin. Jäähdyttelylenkille kakara sai koirat seuraksi.


Kuvituskuva, samaa sarjaa edellisen kanssa.

Keskiviikkona Kambur kävi ajolenkillä. Pihasta lähdettiin innoissaan, mutta heti ensimetreillä vaani pusikossa mörkö. Korppu pysähtyi tuijottamaan ja kun käskin eteen, peruutti ojaan. Talutin sitten jonkun kymmenen metriä ja sen jälkeen mentiin taas ihan rennosti. Kambur näkee tosi harvoin mörköjä, joten jotain siellä pusikossa varmaan oli. Naapurin kissa kenties? Matkalla tuli vastaan kaksi hevosta, jonka toisen kuskin kanssa pysähdyttiin juttelemaankin ja hienosti toimi varsa molemmissa kohtaamisissa. Raviakin otettiin, mutta eihän tuo vielä kauaa jaksa. Hiljaa hyvä tulee, joten ajoa taidetaan lisätä ensin ennen kuin aletaan enemmän ravailla. Laitumelle Skorpan siirtyi taas ratsain ja alun pysähtelyn jälkeen toimi moitteetta. Ja kuskikin tajusi, mistä pysähtely johtuu.


Vanha kuva tämäkin..

Ljúfurilla oli kevyt viikko. Taas. Se kävi kerran koirien kanssa lenkillä ja eilen juoksi Kamburin kanssa kentällä 15-20 minuuttia ja pienellä lenkillä sen jälkeen. Pellolla ihmeteltiin kurkia, joita oli viisi laskeutunut lepäämään. Sekä hienoa sateenkaarta, koska sade joka alkoi sillä siunaaman sekunnilla kun tallille saavuin, alkoi hellittää juuri kun olin hommat melkein saanut tehdyksi. Tietenkin.


Yritin ottaa siitä sateenkaaresta kuvaa. En kovin hyvin onnistunut...

Koirat ovat lenkkeilleet torstaita lukuunottamatta joka päivä. Pari kertaa pyöräillen ja pari kertaa hevosseurassa. Molemmilla oli hiukan vatsa sekaisin tässä loppuviikolla, mutta nyt näyttäisi taas rauhoittuneen. Mitä lie syöneet vai onko ollut ihan tautia liikkeellä. Onneksi kuitenkin nyt jo voiton puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti