lauantai 20. kesäkuuta 2015

Ääntä lähtee

Peikon matka haukkuvaksi hakukoiraksi alkaa olla loppusuoralla. Ei se vieläkään paukuta kunnon sarjaa, ei ainakaan oikeilla maalimiehillä metsässä. Mutta yritystä sinnepäin on. Tällä hetkellä tilanne on lähinnä mallia: Hau - aijaa ei palkkaa. Hau - ei siis vieläkään palkkaa. Hau - jokohan nyt saisin palkkaa. Hau - kai tässä on pakko jotain sanoa että saisi sitä palkkaa, tai jos nuolis naamaa, saisko sitten sitä palkkaa. Ai ei. Hau. No, kuukausi sitten se ei tainnut olla vielä koskaan edes haukkunut mitään maalimiestä, joten edistystä siihen nähden on tapahtunut huimasti. Eikä se juuri enää pöhise vaan haukkuu aina ihan kunnon äänellä. Pieneksi koiraksi sillä on iso ääni.

Itse tulee vähemmän treenattua ilmaisua, kun ei se minua niin hyvin hauku. Eikä kotona oikeastaan ollenkaan. Autosta otettaessa kierrokset on sen verran kaakossa, että ääntäkin lähtee, joten sitä aina välillä käytämme hyväksi. Viimeksi tuli jopa kuvailtua, joten nyt on todistusaineistoakin. Jos ei koko filmiä jaksa katsella, pienenä vihjeenä mainittakoon, että haukku paranee loppua kohden.




Eilen viimeksi oltiin treenaamassa. Peikko otti kuusi maalimiestä, haamuna ja ilmaisuharjoituksena. Eivät siis olleet kaukana, eikä tarvinut etsiä. Viisi sujui hyvin, viimeisellä oli jo selvästi väsynyt, vaikka hienosti toimikin. On se rankkaa tuo haukkuminen. Noahkin otti vaihteeksi vain ilmaisutreeniä. Haamuina neljä maalimiestä, palkka vasta kun olin tovin seisoskennut vieressä. Hyvin sujui Noksunkin treeni. Ainoa ongelma oli taas sama vanha eli ei tahdo irrottaa pallosta. Ja kun viimein irrottaa, ampuu samoin tein uudestaan kiinni. No, omapa on vikani, kun sitä ei ole kunnolla opetettu. Täytyy vissiin taas ryhdistäytyä ja tehdä asialle jotain.


Tänään oltiin kimppalenkillä poikien ja Ljúfurin kanssa. Vähän satoi vettä ja oli hirvittävän hiostava ilma, muttei se tahtia haitannut. Pari tuntia vierähti nopeasti.

Tänään ei kuitenkaan treenata mitään irrotuksia, vaan otetaan rennosti. Jotain hauskaa varmaan vielä tehdään ja tallillakin taidan vielä käväistä myöhemmin. Nyt kuitenkin odotetaan taas vaihteeksi ainaisen sateen taukoamista edes vähäsen, jotta viitsisi lähteä pihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti