tiistai 21. lokakuuta 2014

Voiton puolella (ponipäivitys)

Ötökät ovat ainakin toistaiseksi kadonneet. Voihan ne vielä palatakin, mutta ainakin nyt on tilanne hyvä. Ja koska polttiaisia ei ole, Ljúfurkaan ei kutise. Ja se viihtyy ulkona muulloinkin kuin pimeällä, mikä minua eniten hymyilyttää. Johan se koko kesän seisoikin sisällä. Ja se on niin paljon paremmalla tuulella. Tottakai, kun ei kokoajan kutita. Lihonut se kyllä on, kun syökin enemmän, kun on ulkonakin enemmän ja heinät on ulkona. Ei haittaa.




Kuvastakin näkee, vaikkei se hyvä olekaan, kuinka kovasti on tänä vuonna hangattu. Jos nyt esimerkiksi vertaa tuota harjaa tällä hetkellä bannerissa olevaan kuvaan, niin ero on huima. Nyt se on kuitenkin loppu. Löydettiin nimittäin Summer Reliefin tilalle toinen tuote, joka vaikuttaisi ainakin lähes yhtä hyvältä. Vielä ei ole niin pitkää käyttökokemusta, että voisin mennä vannomaan, mutta hyvältä näyttää. Helpommin se on ainakin levitettävissä, kun on juoksevampaa. Tosin sittenhän sen vasta oikeasti voi tietää, kun on kunnolla niitä polttiaisiakin.




Viimeinkin on ylivuotiset heinät syötetty ja uuden sadon heinää on haettu ja jo kymmenkunta (pikku)paalia syötykin. Hyvältä näyttää, vaikkei ihan heti maistunutkaan. Varsinkin Limppu pyöritteli ihan urakalla heinäkasoja ja kävi alkuun aina kaikki ruokintapaikat läpi ennen kuin alkoi oikeasti syödä, jos vaikka jossain olisi ollut parempaa purtavaa. Ei ollut. Nyt maistuu jo hyvin, vaan pakkohan se on maistuakin, kun ei muutakaan ole tarjolla.

Analyysiä ei ole tänä vuonna otettu, kun en oikein tiedä mihin olisin laittanut, kun Valio ei enää tee yksityishenkilöille. Vaan maistuvuudesta päätellen, ei ainakaan niin paljoa ole sokeria, kuin viime vuonna. Sitäpaitsi Limpun maha on taas hyvä, mikä sekin puoltaisi sitä, ettei sokereita ole paljoa. Muusta on aika vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa. No, heinän kulutus on kelien kylmenemisen myötä kasvanut huomattavasti, joten pian pitäisi ongelmiakin ilmetä, jos heinä ei ole kunnollista.


Kulutuksen kasvettua, on heinäverkotkin taas otettu käyttöön. Riittää sitten vähemmästä pidempään.

Limpulla on taas virtakin lisääntynyt viilenemisen myötä, kuten joka syksy. Jotenkin kyllä tuntuu, että mitä vanhemmaksi se tulee, sen enemmän sitä virtaa kertyy aina tähän aikaan vuodesta. Tänäänkin veti taas sellasta rallia tarhassa, kun tulin töistä, että heikompia olisi jo hirvittänyt. Täytyy varmaan taas viikonloppuna yrittää ehtiä viedä tyypit metsään juoksemaan. Tai siis Limppu, Ljúfur-raukka joutunee olemaan narun jatkeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti