perjantai 18. heinäkuuta 2014

Pätevät koirapojat hakuilee

Eilen oli hakutreenit. Keli oli aika kuuma ja rata jyrkässä kalliorinteessä. Ihan varma en ollut vielä paikalle kivutessani, tulenko treenaamaan kumpaakaan koiraa. Molemmat kun ovat osoittaneet hiukan kyllästymisen merkkejä ja Noah vielä muutenkin on ollut outo. Tosin nyt jo paljon parempi. Ja Peikkokin on ollut kiinnostuneempi nuolemaan maalimiehen naamaa, kuin menemään purkille maahan, kuten sille on opetettu. Treenasin sitten loppujen lopuksi kuitenkin molemmat ja hyvä että treenasin. Molemmat olivat ihan valtavan hienoja!

Noksulle haamuja kertaa neljä eli helppo treeni. Ajatuksena suorien hyvien pistojen lisäksi motivaatio ja hauskanpito. Lyhyet ilmaisut kaikilta. Vauhtia oli ja vähän vaarallisia tilanteitakin, mutta Noah toimi pitkästä aikaa kuitenkin ihan innolla, muutakin kuin kaksi ensimmäistä pistoa. Se juoksi suorinta tietä maalimiehelle ja aloitti heti ilmaisun. Pallon irrotusten kanssakaan ei ihan hirveästi tarvinut riidellä. Hyvä mieli tuli.




Peikko pääsi sitten myös hakuilemaan vuorollaan. Sen kanssa oltiin panostettu motivaatioon, kun se maalimiehelle menokin on ollut kuin sunnuntaikävelyä, eli nälkää oli kasvatettu antamalla aamulla vain puolet ruoka-annoksesta. palkkapurkeissakin oli erikoisherkkuna kissanruokaa, joka tosin ei ihan niin erikoisen hyvää Peikon mielestä sitten ollutkaan. Hyvin upposi kuitenkin. Tosin olin lisännyt "kuorrutteeksi" maksaherkun jämät, mikä on Peikkiksen mielestä ihan ykkösherkku.

Viistokävelyjä tehtiin, myöskin neljä kappaletta. Viimeksi kokeiltiin jo haamuakin, muttei se kauhean hyvin mennyt, joten en halunnut vielä hätäillä. Hirveä into oli maalimiehen perään ja vauhtia oli enemmän kuin koskaan, kun viimein sai luvan lähteä. Maahankin meni nätisti, juuri niin kuin on opetettu, eikä yhtään nuoleskellut naamoja, vaan kiire oli jo seuraavalle maalimiehelle. Ihan hirvittävän hieno hörökorva oli tämä pienempikin hakukoirani. Se vaan näköjään vaatii pientä nälän kasvatusta ihan erikseen. Ei riitä se, että aamuvarhaisella on saanut sapuskansa, kun illalla treenataan. Onneksi kuitenkaan ei ihan niin rankkaa diettiä vaadi kuin Maru aikanaan. Sillä kun piti jättää pari sapuskaa kokonaan väliin ennen treenejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti