perjantai 5. heinäkuuta 2013

Pappaenergiaa ja vesileikkejä

Eilen oli hellepäivä, eikä tänäänkään tuota keliä juuri viileäksi voi sanoa. Vaan niin kuuma ei nyt kuitenkaan ole, etteikö ponipojat voisi kävelylenkille lähteä. Eilen iltapäivällä kipitin siis tarhaan Limpun bootsit kainalossa. Harjailin ponit pikaisesti läpi, Limpulle bootsit jalkaan, riimut päähän ja menoksi. 

Olihan taas lenkki. Limpulla oli virtaa vaihteeksi enemmän kuin suinkaan olisi ollut tarpeen, joten ensimmäiset kaksi kilometriä touhotettiin menemään mummoravia narun perässä, unohtamatta sopivin väliajoin toteutettuja pukkispurtteja. Stressaantuneelta poni ei vaikuttanut eli kyse oli varmaan vaan ylimääräisestä energiasta, joka pisti pappaheppasen pomppimaan. En tiedä, mutta missään vaiheessa ei kuitenkaan tullut sellaista oloa, etteikö poni pysyisi käsissä. Mitään se ei oikein kuunnellut, tohotti vaan menemään. Risteyksissäkin vaan oletti, että käännytään sinne minne yleensäkin, eikä vaivautunut kiinnittämään vihjeisiini mitään huomiota. Sitten oli suorastaan järkyttynyt kun käännyttiinkin "väärään suuntaan". Joutui vähän muistuttelemaan käytöstavoista ja menihän ne viimein perille nekin.. tai sitten poni vain väsähti, mutta kahden kilometrin jälkeen, loppu matka meni ihan sujuvasti.

Onneksi Ljúfur ei lähde mukaan noihin Limpun "hölmöilyihin", vaan on aina kiltti ja luotettava. Jos lähtisi, niin en minä kyllä molempia mukaan yhtäaikaa ottaisikaan, koska silloin saattaisin olla hintsusti pulassa. Ja vaarallistakin se olisi.




Kotiin kävellessä mietin, että vaikka Limppu välillä osaakin olla varsin rasittava, niin on minulla sentään ihan mukavia ja hyväkäytöksisiä poneja kumminkin, kun yli yhdeksänsataa kiloa hevosta kulkee mukana useinmiten ihan sujuvasti. Kotimatkalla pysähdeltiin välillä ottamaan evästä, pojat ruohoa ja minä metsämansikoita. Kaikesta huolimatta oli ihan kiva lenkki, vaikka hiki tulikin ja paarmat meinasi tehdä kaikista kolmesta ajoittain hulluja.

Koirat kävi taas eilen vain uimassa, kun keli tosiaankin oli hiukka lämmin ja onhan nyt kumminkin päässyt ihan hyvin lenkkeilemäänkin, kun on ollut viileämpää. Mutta eilen siis vain autolla rantaan ja uimaan. Helppoa minulle, mukavaa koirille.


Tästä tää lähtee...

Siis onko pakko roiskia?

Jippii!

Niin, siis ON pakko roiskia. Piste.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti