torstai 7. maaliskuuta 2013

Tilannekatsaus

Ihan hirmuton väsy on ollut koko viikon jostain syystä. Millään ei olisi jaksanut mitään, vaan pakko on. Pakollisten kuvioiden lisäksi ollaan treenattu Noksun kanssa ilmaisua joka päivä ja ollaan edistyttykin.


Eilisellä lenkillä juuri ennen pimeän tuloa.. ja kotia ;)

Kolmena ensimmäisenä päivänä koiraskoira tuli päin erinäisiä kertoja ilman aikomustakaan edes yrittää pysähtyä. Murahdus ja herra hyppäsi kauemmas haukkumaan, mutta ei tuntunut kumminkaan oppivan mitään. Kun minulla sitten taas kerran oli kynnen jäljet ja kilo lunta niskassa, muistin primitiivireaktion eli murahduksen jälkeen poistua paikalta. Nousin siis rauhallisesti ylös ja kävelin täysin passiivisesti takaisin "lähetys"paikkaan. Noah seurasi mukana. Jätin sen istumaan ja menin takaisin "piiloon". Käsky ja koira tulee, jää melko kauas minusta selän taakse ja on ihan hiljaa paikallaan. Miettii. Minä odotan. Hetken päästä alkaa haukku. Käännän varovasti päätä ja koira makaa kauniisti haukkumassa. Hyvä ja pallo lentää. Muutama toisto vielä ja aina sama tulos, mutta haukku alkaa heti. Yes! Hieman kaukanahan se on n. 3 m, mutta vähät siitä. Ainakin se tuntui keksineen jutun juonen.


Harmi ettei kännykuvassa näy kauniita auringonlaskun värejä kuin pieni häivähdys

Eilen ei tullut yhtään virhettä. Yhtään kertaa Noah ei tullut lähelle ja haukku alkoi heti. Maahan se ei kyllä mennyt kunnolla eli vain etupää oli maassa, mutta muuten oikein oiva suoritus.

Tänään se on jo minun makuuni sopivassa paikassa eli lähempänä kuin edellisinä päivinä, mutta riittävän kaukana n.1-1,5 m. Maahan se ei mene edelleenkään. Käskystä kyllä menee, mutta peruuttaa samalla ja haukku alkaa pätkiä. Otetaan lyhyemmällä matkalla ja annan maahan käskyn ennen kuin alkaa haukkua, vielä kun on liikkeessä. Se toimii. Hyvä koira. Muutama toisto taas ja myöhemmin vielä uusi satsi samaa kamaa. 

Maahanmenohan siis ei oikeasti ole tärkeää, kunhan ei tule iholle, mutta tuon koiran kohdalla se vain taitaa olla varmin tapa. Nyt yritetään saada mahdollisimman paljon onnistuneita toistoja, jotta käytösmalli muuttuisi. Olo on varsin toiveikas...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti