lauantai 16. helmikuuta 2013

Lomailua tiedossa.. NYT

Minulla alkoi nimittäin talviloma. Kyllä sitä on odotettukin. Tämä päivä onkin mennyt laiskotellessa. Aamupäivällä 1,5 tunnin lenkki appelsiinien kanssa.. Vaikka jos tarkkoja ollaan, mulla taitaa enempi olla kyllä mandariini ja greippi, kun tuo Diiva on kääpiö ja Noah taas jonkinlainen jättiläisen puolikas. Ruuanlaittoa lenkkeilyn jälkeen ja parin tunnin päikkärit. Siitä kun tokenin eli aloin heräämään, lähdin kauppareissulle ja samalla tottisteltiin kaupan parkkiksella. Kotona paskanluontia ja nyt tässä sitten istuksitaan taas läppäri sylissä soffalla.. Moneskohan tunti tänään.. No, lepo tekee välistä ihan hyvää.


Pellolla oli traktorin jäljet, mikä tiesi mukavaa vaihtelua normireitteihin

Eilen oli taas agility. Oltiin ajoissa paikalla ja käytiin lämmittelylenkillä kerrankin ihan rauhassa. Noah juoksi pyörätiellä vapaana, kuten yleensäkin. Takaisin tullessa koiraskoira kurvasi mutkan taakse, eikä tullut kutsusta. Siellä se oli seurustelemassa norsun kokoisen valkkarin kanssa. Sen verran valtava ilmestys oli kyseessä, että todennäköisesti uros. Onneksi Noah ei ole tappelevaa sorttia. Äkkiähän se tulistuu jos joku alkaa sille rutisemaan, muttei itse kyllä aloita. En jäänyt katselemaan kuinka käy, vaan huusin koiran mukaan yhden perkeleen höystämällä käskyllä ja matka jatkui yhä vapaana, vaikka valkkari käveli muutaman metrin päässä takana. Ei pöllömmin toimittu pieneltä koiraskoiralta, mutta se onkin niin fiksu ♥ Ei sitä enää kaveri jaksanut kiinnostaa, kun maassa oli sen verran meheviä tuoksuja.


Viisaan näköinen koiraskoira

Agility meni ihan mallikkaasti, vaikkakin mopo meinasi lähteä käsistä heti kättelyssä. Tiukkaa tottista ja muutama este siinä sivussa ja ratatreeniin menin ihan hyvin keskittyvän koiran kanssa. Eikä koirassa mitään vikaa ollut muutenkaan, sinne se meni minne kartturi ohjasi ja juuri siten miten kartturi ohjasi. Kartturiinkin saatiin jonkinlainen tolkku ja sitten menikin jo hyvin, joten oltiin viisaampia kuin viimeksi ja lopetettiin vielä kun molemmilla oli hyvä mieli. Itsekseen treenattiin vielä keppejä. Noah pujottelee kyllä erinomaisesti ja omatoimisesti, mutta minun pitää olla ihan vieressä. Edelle saan mennä ja lähetyksessä jäädä kauemmaskin, mutta herkästi lopettaa jos en kiireesti kipitä keppien viereen. Nyt meni taas jo paremmin ja sain olla jo metrin päässä sivulla ja Noah suoritti silti kepit hyvin loppuun asti.


Ihan kiva radanpätkä taas ja vaihteeksi helppokin

Tänään tehtiin lenkillä pitkästä aikaa pientä eteenmenoon valmistavaa treeniä. Jotenkin nuo lenkkitreenit on jääneet ihan tyystin viimeaikoina. Jossain vaiheessa tehtiin paljonkin ja sen kyllä huomaa. Noahan ei lenkillä oikein juokse kun se kyttää vaan minun vieressä, että josko tehtäisi jotain. Siinä tilanteessa on sitten tullut opetettua käsky "mene", kun minun hermorakenne ei yhtään kestä jaloissa pyörivää koiraa. Tänään siis annoin käskyn heti kun päästin vapaaksi, jolloin Noah muutenkin lähtee kuin tykin suusta suoraan eteenpäin. Kun se sitten taas juoksee samaa vauhtia luokse, "hyvä" ja "mene". Takaisintulomatkalla kerran pyysin maahan, muuten vaan jojoteltiin muutamia kertoja eli just niin kauan kuin Noah vapaaehtoisesti juoksi pelkästä juoksemisen ilosta.

Parkkiksella sitten tehtiin tänään niin, että ensin pätkä seuraamista. Kontakti oli hyvä, mutta vire ei ihan paras mahdollinen. Hyvin se kuitenkin suoritti. Sitten otettiin istu - maahan - luoksetulo kokeenomaisesti, paitsi sivulle en ottanut. Pallo jäi sinne ja toiseen suuntaan taas seiso - luoksetulo samalla kaavalla. Jonka jälkeen eteenmeno pallolle, leikkiä ja autoon. Välipalkkaukset hoidettiin laumavietillä eli kehuilla ja silityksillä, mikä riittää hyvin kun kuvio on ensin opeteltu ja tyyli tuntuu muutenkin tuon kohdalla toimivan, kun niin helposti muuten menee överiksi. Tottakai myös palloa käytetään, mutta aika usein nykyään tehdään ensin ilman ja vasta viimeiseksi leikki pallolla.




Ensi viikolla me odotetaan Noahin kanssa mieluisia vieraita. Katsotaan kuinka käy.. Jos jotakuta kumminkin enemmän kiinnostaa, taikka tuntuisi olevan koiran paikka auki, niin täältä löytyy jotain pientä... Klik klik!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti