sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Poneilua



Tänään oli ihan kiva keli, vaikka tänäänkin on joutunut lunta lykkimään. Mutta koska ne oli eilisiä, niitä ei lasketa.

Ponipojatkin pääsi vähän töihin tänään. Läksin koirien kanssa lenkille ja alle kilometrin kohdalla menetin hermoni ja käännyin takaisin kotiin. Tie oli niin huonosti aurattu, että siellä oli aika mahdotonta mitenkään nauttia lenkkeilystä tai edes kävellä turvallisesti. 1-2 metriä molemmista laidoista oli aura-auton lennättämää lunta, joka on aika vaikea kulkuista. Jalka ei pidä ei mitenkään ja kokoajan saa pelätä nilkkojensa puolesta. Ei kiitos! Umpilumessakin kävelee mielummin ja turvallisemmin.

Sisälle ei kuitenkaan huvittanut mennä, joten nappasin ensin Limpun tarhasta. Pikkutarhassa vähän kahlailtiin ensin hangessa ja tarkastettiin ponipojan viretila, joka vaikutti normaalilta. Sitten pihalle humputtelemaan. Ja koska minulla oli tasku täynnä lakunameja, meinasi Limpulla heittää vähän överiksi. Se yritti niin täysillä ettei meinannut nahoissaan pysyä. Kaikki temput se kerkesi kokeilla läpi moneen kertaan ennen kuin edes sen verran malttoi keskittyä, että ymmärsi mitä pyysin. Pikku pukkiakin piti heitellä ja loikkia ja heilutella päätään. No, ainakin oli hauskaa, molemmilla.
Se on vaan niin ♥



Kun palautin Limpun takaisin tarhaan, oli Ljufur lähimmällä heinäverkolla rouskuttelemassa. Nappasin sen siis vuorostaan riimuun ja nakkasin pikkutarhaan. Se jopa vähän juoksi, muttei kuitenkaan niin että olisi kauheasti kannattanut aikaa siellä viettää. Mentiin siis pihalle. "Kentälle" voi taas menna kun on lunta ja sinne siis suuntasimme kahlailemaan otsalampun valossa. Poni ympyrälle. Ihan ei kuunnellut yhtä hyvin kuin viimeksi, mutta kohtuullisesti kuitenkin. Rankkaa tuntui olevan, joten siirryttiin suosiolla pihalle, missä tehtiin ohjasajotreeniä. Vasempaan kierrokseen meni hyvin kun olin sisäpuolella, oikea olikin sitten tosi vaikea kun joutui kääntymään minusta poispäin. Aina se on vaikeaa ollut, mutta nyt jotenkin erityisen vaikeaa. Saatiin kuitenkin kohtuu onnistunut suoritus ja siihen olikin hyvä lopettaa. Vähän vielä taipumisharjoitusta ym pientä ja Ljufurkin pääsi takaisin heinien ääreen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti