keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joululomailua

Vähiin käy ennen kuin loppuu, joululoma nimittäin. Huomenna taas työmaalle. Hyvin on näyttänyt talvi parhaat puolensa tässä viiden päivän aikana. Aattona alkoi lumisade kera tuulen, joka kesti Joulupäivän iltaan asti. Mukavasti kertyi lykittävää. Tänään saikin sitten herätä hyvin kylmään säähän kun pakkanen paukkui parissakympissä. Nyt tosin jo lauhtunut ja huomiselle luvattu plussakeliä. Saa nähdä...

Joululoma alkoi mukavasti perjantain agitreeneillä. Pakkasta oli silloinkin -15, mutta sisällä hallissa hämmästyttävää kyllä vain -6 astetta. Treenikin meni ihan hyvin, vaikka sylikäännös tuottikin ongelmia, lähinnä minulle. Noahan menee juuri sinne minne sen ohjaan, tässä tapauksessa väärään suuntaan eli hypyltä 11 puomille päin ja mutkan kautta vasta 12:lle. Sitä pitäisi harjoitella, muttei toistaiseksi ole silti tullut harjoiteltua. Kerran saatiin onnistumaan, enkä sitten enempää halunnut sitä jauhaa. Mukava rata ja koira sai revitellä ihan kiitettävästi.




Lauantaina kävin tsekkaamassa uuden heppatarvikepuodin samalla kun kävin koiranruokaostoksilla naapuripuodissa. Valikoimaa tuntui olevan ja tarttuihan sieltä pojille tuliaisiksi jouluiset (luetaan punaiset) tarjousriimut. Siellä sattui olemaan just kahdet jäljellä, koot full ja pony. Pojilla on riimut xfull ja cob eli jännityksellä kipitin kotiin tultuani kokeilemaan. Limpulle full mahtui juuri ja juuri suurimmilleen viritettynä, mutta Ljufurin omaan täytyi tehdä vähän lisäreikiä, ennen kuin mahtui.



Reijät vielä tekemättä

Riimujen sovituksen jälkeen ponit joutuivatkin vähän urheilemaan. Hyvin niistä vauhtia tuntui löytyvän ja molemmat vaikuttivat revittelyn jälkeen ihan tyytyväisiltä.









Ljufur pääsi vielä lenkille koirien kanssa hiukka myöhemmällä. Vähän oli liukasta kengättömille kavioille alku matkasta, mutta kun syrjemmälle päästiin, oli pohja ihan hyvä. Ljufur jaksoi hyvin ja myös käyttäytyi hyvin, kuten nyt yleensäkin.

Aattona olikin sitten aikamoinen lumipyry ja vähän jo harkitsin Kouvolan reissun siirtämistä, mutta lähdin sitten kumminkin. Pahin pyry olikin lähinnä täällä rannikolla, joten keli oli ihan kohtuullinen. Ja vaikka minä ajoittain kiroilenkin tuon koiraskoiran ylenmääräistä avoimmuutta niin on se kyllä toisaalta hyväkin piirre. Ei tarvi stressata vieraidenkaan ihmisten tapaamista kun Noah rakastaa kaikkia. Ja nykyään kumminkin osaa jopa jollain tavalla käyttäytyäkin. Ystävällisiähän nuo ovat onneksi kaikki ja kiva niiden kanssa on kyläillä. Mitä nyt Noah taas käveli koko illan nenä kiinni Viken niskassa kun oli niin kivaa kun siitä lähti ääni. Ja liukkaat kerrostalon rappuset piti taas ryntäillä ja luistella, vaikka meni ne kerran ihan hyvinkin.

Lunta olikin sitten täällä etelässä pyryttänyt vierailun ajan aika runsain mitoin, mutta kotiin asti päästiin kumminkin, vaikka pyry sen kun jatkui ja loppumatkasta oli näkyvyys aika onnetonta. Eipä sitten ollut eilen vapaa-ajan ongelmia kun oli vähän noita lumitöitä.

Tänään ei olla tehty lumitöitä, vaikka sitä pari senttiä vielä eilen illalla olikin kertynyt. Lenkillä käytiin, vaikka olikin kylmää, mutta muutenhan keli oli mitä parhain. Ei tuullut ja aurinkokin paisteli ajoittain. Ljufurilla olikin virtaa ihan kiitettävästi ja alkumatkan se tikitti menemään niin kaunista puhdasta tölttiä, etten ole koskaan taluttaessa sen sellaista nähnyt menevän. Yleensä se posottaa käynnin lisäksi vain possupassia. Kyllähän se tänäänkin väsyttyään meni passitahtiseksi, kuten sille helposti käy. Mutta posaria ei menty kun sain sen pysymään käynnissä ennen kuin pasahti posarille :)

Ja vaikka minä en niin tuosta lumesta perustakaan, niin koirat kyllä osaa ottaa ilon irti. Noah nyt varsinkin ja kyllähän tuo Diivakin innostuu kun heittelee lumipalloja hankeen.









Kuvathan on siis otettu lauantaina eli ennen tuota edellistä pyryä ja nyt siellä on alkanut jo seuraava pyry. Kohta siis hukumme lumeen. Vielä lauantaina sitä oli paljon vähemmän, vaikka paljon jo silloin.. eli minusta ihan liikaa. Pakkanenkin on lauhtunut ja ihan tuntui jo hellekeliltä suorastaan kun mittari näytti enää -4 astetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti