sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Pimeetä on

Maanantai 5.11. ja ponin ansaittu vapaapäivä. Tallille kuitenkin ajelin, hemmottelemaan ponia ja lappamaan lantaa. Ripottelin heinätukkoja pitkin tarhaa vähän virikkeeksi ja ajankuluksi pojille. Kamburille tuttu juttu, mutta Dalille ei ja se olikin ihan tohkeissaan, kun niin monta heinäkasaa oli yht'äkkiä ilmestynyt saataville. Sillähän ei ollut merkitystä, että renkaassa oli vähintään kymmenkertainen määrä heinää pikku kourallisiin verrattuna ja vielä helpommin saatavilla. Se sinkoili kasalta kasalle, eikä oikein tiennyt, mistä olisi syönyt. Nauratti.


Ei tuolla pimeässä paljoa kuvia oteta, se on käytettävä vanhoja. Tämä on jostain lokakuun alusta. Kai. Kuvaaja Fanni Snellman

Koirien kanssakaan ei käyty kuin pienellä pissalenkillä. Ihan vaan siksi, kun omat jalat oli kipeät ja varsin väsyneet. Normaalia lyhyemmät jalustimet ja koko päivä jaloillaan, niin eipä siinä muuta tarvittu. 

Tiistaina väsytti yhä, joten pienen lepohetken jälkeen, lähdettiin tallilta koirien ja Korpun kanssa pienelle lenkille. Korppu oli myös yhä varsin väsyneen tuntuinen, mutta ihan muuten hyvän tuulinen. Vähän se oli säpsy, mutta pimeäkin tuli jo heti alkumatkasta. Yht'äkkiä pimeästä ilmestynyt pieni poika ja polkupyörä meinasi singota ponin maata kiertävälle radalle, mutta kun naru loppui, palautui ponikin maan pinnalle. Onneksi se on niin kiltti.


Tämäkin kuva on jostain lokakuulta, ponit aamuruskossa jonottamassa laitumelle. Kuvaaja Minna Danielsbacka

Keskiviikkona käytiin Korpun kanssa pieni kärrylenkki tihkusateisessa säässä. Ei me oltu kuin 40 minuuttia. Hölkkäiltiin liki puolet matkasta, muttei tuossa ajassa kovin pitkiä pätkiä silti synny. Ihan kiva lenkki kuitenkin ja aina se lyhytkin lenkki on parempi kuin ei lenkkiä ollenkaan.

Torstaina en mennyt tallille. Piti kyllä mennä, mutta kellon käännön jälkeinen väsymys oli niin huima, etten yksinkertaisesti kyennyt. Varmaan tähän vaikutti myös muut asiat, mutta yhtä kaikki, väsytti. Toivotaan että tämä jo ensi viikolla helpottaa. Kotosalla siis meni koko ilta. Koirien kanssa käytiin reilu tunnin lenkki, mutta muuten en tehnyt yhtään mitään.


Kuva on otettu 19.10. eli ei ihan tuoretta kamaa ja huonokin vielä, vaan saa kelvata

Perjantai meni vielä samalla kaavalla, paitsi etten käynyt edes lenkillä. Lepoa ja nappia naamaan, koska olo oli nyt väsymyksen lisäksi myös kipeä.

Lauantaina oli olo jo parempi, joten tallille matkani vei, tihkusateeseen palelemaan. Ensin lannan lappamista ja heinän roudausta. Hiki tuli. Sitten märkä ja kurainen poni matkaan ja tallin edustalle sitä puunaamaan. Tai no, suihkuttelin jalat ja mahanalusen, muuten en juuri koskenut. Etusiin töppöset ja suojat, taakse vain suojat. Näillä mentiin viimeksikin, kun tiet on nyt pehmeät. Silat ja kärryt, sitten menoksi. Alkumatkalle saatiin seuraa, loppu kipiteltiin kahdestaan. Seitsemän kilometrin lenkki heitettiin reilussa tunnissa. Lopputuloksena ponilla hiki, minulla kylmä. Kotimatkalla Korppu meni turvalleen ihan viime metreillä, kun jotenkin taas sotkeentui jalkoihinsa. Ei käynyt kuinkaan, polvet vaan likaantui.


Vihdoinkin ihan tuore kuva, vaikka ei kyllä kovin kummoinen

Myöhemmin käytiin vielä koirien kanssa Prismassa ja sieltä sitten pienellä lenkillä. Sadekin oli tauonnut ja ilma aika mukava. Loppuilta meni löysäillessä ja aivan liian myöhäänkin vielä.

Sunnuntai valkeni harmaana, mutta sateettomana. Tallille siis. Käytiin Korpun ja koirien kanssa reilun tunnin lenkki, osittain umpimetsässä. Oli kivaa, vaikka tuuli alkoikin olla jo aika mahdoton. Niinpä, jos ei sada niin sitten ainakin tuulee. No, huomenna sitten taas sekä sataa että tuulee tai näin väittää ainakin säätiedotus.




Yhteensä tallilla meni aikaa taas nelisen tuntia. Ja menisi enemmänkin, mutta pimeys. Ensi viikonloppuna täytyy yrittää lähteä jo aamusta ajoissa, niin ehtii sitten enemmän. Ja kivahan se olisi ehtiä vielä sieneenkin. Nytkään en taas ehtinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti