sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Rokotuslomailua treenien merkeissä

Maanantai (15.10.) karkasin töistä varttia aiemmin ja kaahasin kiireellä kotiin. Vaatteiden vaihto ja tallille. Poni pihatolta ja pikainen harjaus, hetki syöttelyä eläinlääkäriä odotellessa. Korpulla oli rokotuspäivä. Poni katsottiin läpi ja kuunneltiin ja tuikattiin rokotus kaulaan ja siinä se. Terve poika. Ohjeistuksena rokotuspäivä lepoa ja pari päivää rauhallisemmin, ei tarvi seisottaa. Palautin ponin pihatolle ja siivosin tarhaa ja laidunta siinä samalla. Kotona olin jo hyvissä ajoin. Mitään ihmeitä en kuitenkaan tehnyt, vaikka aikaakin olisi ollut. Koirat kävin lenkittämässä ennen pimeän tuloa tai ainakin melkein ennen. Aika pimeää oli jo, kun kotiin palattiin.




Tiistaina sitten tehtiin pientä treeniä teinihevoisen kanssa, tavoitteena oppia joitain käyttökelpoisia "temppuja" marraskuun WE-höpökisoja varten. Satula selkään, kuski kyytiin ja kentälle. Hiukan sattui huono hetki vaan, koska ensin jouduttiin odottamaan jonkin aikaa, että kenttä vapautui ja kun viimein päästiin sinne, lähti pihattokaveri juuri kävelylle. Ei ihan meinannut teinihevoisen keskittyminen riittää uusien temppujen opetteluun. Peruutus kuitenkin alkoi sujua jo hyvin ja kyllähän se hetkittäin keskittyikin. Etuosakäännöksen harjoittelu aloitettiin myös, vaan voihan kiukku, kun poni ei tajunnut. Häntä viuhtoi ja stressitaso nousi. Kun saatiin edes pieni reaktio pari kertaa, lopetettiin siihen. Yhteensä treeni kesti varmaan viisi minuuttia. Lähdettiin vielä pienelle lenkille koirien kanssa.




Keskiviikkona ohjelmassa sama setti, paitsi lenkki oli hiukan pidempi. Taas oli huono ajoitus. Kentälle päästiin ja saatiin yksi onnistunut takasen sivuaskel heti ensi yrittämällä. Oli siis jotain kuitenkin oppinut kiukkuamisesta huolimatta. Sitten alkoivat suomipojat pihatossaan riekkumaan ja keskittyminen katosi täysin. Yritettiin vielä hetki, mutta aika nopeasti oli pakko antaa periksi, kun tuijotteli vaan juoksevia kavereitaan. No, saldona kuitenkin jo muutama onnistuminen tai ainakin sinne päin. Huomiona väistö/käännös onnistuu paremmin takapäätä vasemmalle siirrettäessä. Oikealle aiheuttaa yhä kiukkua, eikä meinaa millään siirtyä milliäkään.




Torstaina satoi, tallille päästyäni jo aika kovastikin. Poni pääsikin sitten helpolla, kun joutui vain hetkeksi kentälle juoksemaan. Pyörittelin irtona ympyrällä pienesti, käyntiä ja ravia. Toimi ihan superhyvin, vaikkei niin mielellään juossutkaan. Harjoiteltiin vielä hetki maasta sitä hiton etuosakäännöstä ja sama oli huomattavissa maastakin eli puoliero on selkeä. Alkoi kuitenkin ymmärtää. Hyvä siitä tulee.

Perjantaina oli sitten lenkkeilypäivä, mikä piti olla jo torstaina, mutta ei ollut, koska sade. Käytiin noin tunnin lenkki kipittelemässä koirien ja Korppusen kanssa. Todella kylmä tuuli oli vielä hetkeä aiemmin, mutta auringon laskiessa tyyntyi ja hiki tuli lenkkeillessä. Takaisin palattiin liki pimeällä. Niin se vaan on, että ihan liian aikaisin se tulee. Ja viikon kuluttua vielä aiemmin. Syvältä.




Lauantaina palailtiin oikeisiin töihin. Menin tallille jo puolen päivän aikaan, kun olin luvannut siivota muutaman karsinan. Siivoilujen jälkeen poni pihatolta ja kärryt, tällä kertaa kevyemmät lainakärryt, perään. Tunnin lenkki käytiin heittämässä ihan perusreittiä. Paljon muualle ei uskalla, koska hirvenmetsästys. Nytkin ennen lähtöä eksyi hirvikoira hevosten laitumelle. Onneksi isäntä tuli nopsasti ja haki koiransa pois. Ihan ei nimittäin koira tuntunut ymmärtävän, että hevoset on eri juttu kuin hirvet, sen verran komea haukku oli. Mentiin siis ihan asutuksen liepeillä, minne hirvestäjät ei tule. Hölkkäiltiin puoleen väliin asti ihan reippaasti, loppu käveltiin. Hiki tuli ponille.

Lenkin jälkeen siivoilin vielä vähän pihatolla ennen kotiin lähtöä. Kotona vähän söin ja pakkasin sitten koirat autoon ja ajoin kaupalle. Lähdettiin siitä lenkille ja ihan mukava tunnin lenkki heitettiin tutkimassa meille uusia polkuja muuten tutussa metsässä. Aika pimeää oli jo, kun palattiin autolle. Kiva lenkki ja koiratkin väsähti mukavasti.




Sunnuntaina lenkkeiltiin. Pihatolta tullessa tutustuttiin naapurin cockeripentuun ja jumitettiin juttelemassa siinä myös hetki. Hengailtiin myös tallin pihalla jonkin aikaa katselemassa kun shettikset ja Korpun pihattokaveri rallittivat kentällä. Harjasin ja raspasin kavioita pienesti ja hengailtiin lisää. Siinä sivussa hyppäsin myös hetkeksi selkään ja kokeiltiin taas sitä takapään väistättämistä. Alkaa jo sujua selvästi paremmin. Vaikeampaankin suuntaan saatiin yksittäisiä askelia ilman kiukuttelua ja helpompaan väisti jo ihan kunnolla. Eiköhän me näillä jo pärjätä toistaiseksi. Kerran jos vielä ennen "kisoja" treenataan peruutusta ja väistämistä, niin hyvä tulee.

Lähdettiin sitten sinne lenkille, napattiin vaan koirat autosta mukaan. Tehtiin ihan reilu, melkein parin tunnin lenkki. Yli puolet reilusti, käveltiin metsäpolkuja ja -teitä. Hyvää treeniä itse kullekin, eikä vähiten ponille, joka aika usein kulkee tasaisella tiellä, koska kärryt.




Hyvin meni taas tallilla monta tuntia sekä lauantaina että sunnuntaina ja koko viikonloppu ihan älyttömän nopeasti, kuten aina. Ei kai tässä muuta enää ole tehtävissä, kuin kääntää katse kohti seuraavaa viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti