sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Talvipäivä

Eilen oli ihan huippukeli. Pari astetta pakkasta ja auringonpaiste, ei tuulta. Tuli sitten ulkoiltua oikein urakalla. Aamupäivästä olin koirien kanssa pari tuntia lenkkeilemässä pitkin kyliä. Lähtiessä ei vielä aurinko paistanut, mutta kun se sitten alkoi, paistoikin se ihan hienosti pimeään asti.












Kotona kävin välillä pyörähtämässä ja ajelin sitten tallille. Tunnin verran siinä hengailin pihatolla lantaa lappaen ja ponskien kanssa seurustellen, samalla hirvenmetsästystä seuraten. Kyllä, hirvimiesten ketju kulki pihaton ja laidunten aidan viertä. Poneja ei kiinnostanut, Ljúfur vähän nosti päätään heinistä siinä kohtaa kun hirvi pääsi hengestään, paukkuherkkä kun on. Kun sitten hirviporukka käveli aidan viertä pois metsästä, alkoi jo poikiakin kiinnostaa.




Pihatolta Kambur mukaan ja tallin pihaa kohti, jonne pihatolta on n.300m matkaa. Lähdettiin metsään lenkille, kun tiet ovat niin jäässä, ettei sinne ole kengättömän kanssa asiaa. Kamburilla kun ei ole liukkaasta kokemustakaan samallalailla kuin Ljúfurilla, joka kyllä pysyy pystyssä liukkaammallakin kelillä. Menomatkalla olikin vähän jännittynyt varsa narun päässä. Kai ne hirvimiehet ja mahdolliset hirvenhajut aiheutti pientä hermostumista Korpussa, kun kuitenkin samaan suuntaan mentiin, mistä näki niiden hirvimiesten tulevan. 






Takaisin tallille kun käännyttiin, rauhoittui Kamburkin silminnähden ja kotimatka taittui rennoissa tunnelmissa. Hämäräkin alkoi jo kolkutella kulman takana. Kun sitten viimein sain Korpun palautettua pihattoon ja napattua Ljúfurin sieltä mukaani, ei paljoa valoisan aikaa ollut enää jäljellä. Ljúfurille siis nopsasti vaan heijastimet jalkoihin ja heijastinriimu päähän ja suunta pelolle liinan nokassa pyörimään.


Koska pimeä, reaaliaikaisia kuvia ei Ljúfurista ole. Tämä viikolla otettu saa siis kelvata :)

Ihan reippaasti liikkui tyyppi noin parikymmentä minuuttia, kunnes alkoi olla jo niin pimeää, että katsottiin parhaaksi siirtyä tallille. Kotiinkin jo piti päästä, kun nälkä kurni mahassa ja ruoka oli laittamatta. Loppujen lopuksi olin sitten kotona vasta kuuden aikaan kuitenkin, kun Ljúfurin palautettuani pihatolle, jäin vielä suustani kiinni joksikin aikaa.

Talvikelejä olisi säätiedoituksen mukaan vielä tarjolla ainakin viikoksi eteenpäin ja lisää luntakin on luvassa. Toivotaan, ettei syksy enää palaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti