torstai 10. marraskuuta 2016

Lumikaaos

Kummallinen on ollut tämä syksy. Ensin oli pitkä ja kaunis, kuiva jakso, jonka jälkeen satoi yhtä soittoa viikon verran. Sitten pakasti, tuli vähän luntakin ja nyt kun se sitten taas alkoi sataa, ei osaa lopettaa. Lunta on siis tullut. Paljon. Joka päivä. Nytkin sataa. Taas. 


  

Illat on siis menneet lähinnä lumitöissä. Mitään muuta ei ehdi, eikä oikein jaksakaan. Eilenkin lykin ensin lumia Noahin äänekkäällä avustuksella tuntitolkulla eli melkein kolme tuntia ja ajattelin sitten sen jälkeen käydä vielä rentoutumassa koirien kanssa pienellä lenkillä. En sitten päässyt edes kilometrin päähän, kun oli pakko kääntyä takaisin. Ei vaan jaksanut. Onneksi Noah saa hyvin liikuntaa lumikolaa paimentaessaan ja Peikkokin touhuaa siinä samalla omiaan.




Huonot kuvat eilisillalta. Ei oikein valo enää riittänyt.

Ponit ovatkin sitten saaneet viettää aikalailla mammavapaata koko viikon. Tiistaina ehdin aloittaa lumityöt niin ajoissa, että ehdin vielä valoisalla tallillekin. Tai no, ehdin ylipäätään tallille. Lykin ensin sen verran, että autolla oli helppo lähteä ja tallilta tultuani loput. Ponit pääsivät kimppalenkille lumipyryssä. Joku kolmisen kilometriä tallattiin ja takaisin tallilla oltiin lähes pimeällä. Heitin herrat vielä hetkeksi kentälle juoksemaan, vaan ei ne suuresti juosseet, mutta saivatpahan ainakin mahdollisuuden.


Ljúfur sunnuntaina metsälenkillä. Hieman oli erilainen lumitilanne vielä silloin.

Tänään pääsin taas tallille, kun lumisade loppui eilen illalla ja alkoi uudestaan vasta puolilta päivin. Ei siis ehtinyt sataa vielä niin paljoa, että lumitöihin olisi pitänyt ryhtyä, vaikka aika reilusti sitä välillä pyryttikin. Tänään pääsi Ljúfur koirien kanssa lenkille. Mielellään taisi lähteä, kun niin korvat hörössä kipitteli koko matkan. Mielellään olisi lähtenyt Korppukin, muttei tänään päässyt. Huomenna sitten. Tallin isäntä on luvannut ajaa taas baanan pellolle, joten liikutus helpottuu huomattavasti. Toivottavasti pääsee huomenna jo kokeilemaan, jos vaikka ensi viikolla jo lumet sulaa pois, kuten ovat luvanneet. Hullulta kyllä nyt tuntuu koko ajatus, sen verran reippaasti tuota on, mutta äkkiäkös se sulaa jos lämpenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti