perjantai 8. tammikuuta 2016

Rauhaiseloa

Pakollista lenkkeilytaukoa on tullut tässä vietettyä aika pitkälti tämä viikko, kun on noita pakkasia pidellyt. Kyllähän minä vielä lenkkeilisin, mutta koirien tassut on meinanneet jäätyä. Noah ei niin ole tassujaan nostellut, kun on jo toki pakkasiin tottunut, mutta Peikko.. Peikolle pakkaset on ensimmäiset, kun viime talvi oli leuto, joten sen varpaat meinaa jäätyä. Ja koska tuntuu kurjalta, se pyörii jaloissa ja tuntuu vielä kurjemmalta. Kun sen saa juoksemaan, niin sitten se ei pysty enää pysähtymään, koska huomaa ettei palele. Ei siis oikein saa sitten edes tarpeitaan tehtyä. Kuten ei kyllä Noahkaan, koska sen pitää vaan pyöriä ja hinkata takkia kadoksiin, siinä tietenkään onnistumatta. Ei sitten olla kauheasti ulkoiltu.


Alkuviikosta päästiin vielä ihmisten ilmoille lenkille.

Noah ei koskaan ole kerännyt mitenkään erityisesti virtaa, vaikkei niin aina olisi puuhaa ollutkaan. Mutta Peikko, niin taas se Peikko. Se alkoi jo muutaman päivän lenkkeilytauon aikana hyppiä suurinpiirtein seinille. Ei nyt ihan sananmukaisesti, mutta aika rasittava se oli, kun olisi kokoajan pitänyt olla jotain tekemässä.

Tänään päästiin kuitenkin lenkille, kun aamun -30 lukemista pakkanen lauhtui iltapäivään mennessä kahteenkymppiin. Ei palellut Peikonkaan tassut. Minulla oli lähtiessä hiukan varpaat ja sormet jäässä, mutta hyvin ne suli kävellessä. Kyllä muuten olikin onnellinen pikku piski, kun pääsi lenkille. Varmaan maailman onnellisin. Se juoksi ja sinkoili aina välillä jarruttamatta suoraan syliin häntä vimmatusti heiluen. Onneksi se ei paina kuin 16 kiloa, vaikkei se siltikään kivalta tunnu, kun juoksee suoraan päin.


Lenkkimaisemia tänään, harmi ettei huurteiset puut juuri erotu.

Ponikin on päässyt aika helpolla. Sitä ei kyllä ole palellut, mutta koska minä olen jo umpijäässä tallille päästessä, ei jotenkin vaan ole ollut kauheasti inspistä lähteä mihinkään pidemmälle. Pieniä lenkkejä ollaan tehty lähimaastoissa tai muuten vain hengailtu. Virtaa Ljúfurissa on ollut kuin pienessä kylässä, kuten aika monessa muussakin kaviokkaassa näillä pakkasilla. Ihan kiva minusta, vaikka voihan se olla, että vielä muutan mieltäni. Tänään ei tehty yhtään mitään. Itse olin kyllä tallilla, kun olin luvannut avustaa tallitöissä. Eläinlääkärin piti tulla iltapäivällä, mutta hänen(kin) autonsa oli sanonut itsensä irti, kuten niin monen muunkin näissä pakkasissa. Pyydystettiin sitten vain pikku Suloa, joka oli päättänyt ulkoistaa itsensä tarhasta.



Loppiaislenkillä, -24 C

Auringonlasku tänään tallilta lähtiessä

Onneksi tällä viikolla on ollut kaikkea muuta uutta ja ihmeellistä, mihin ei eläimet tällä kertaa ole kuuluneet, niin ei ihan niin paljoa ole harmittanut, kun ei ole lenkkeilemään päässyt. Tämäkin uusi harrastus tulee ehkä jatkumaan ainakin toistaiseksi, kun kerrankin on aikaa. Kelitkään ei tähän niin paljoa vaikuta.

PS. Tällä hetkellä -18 C ja lunta sataa. Huomenna pääsee pitkälle lenkille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti