lauantai 26. huhtikuuta 2014

Se toimii sittenkin!

Käytiin eilen Noahin kanssa ihan oikealla kentällä tottistelemassa. Ajeltiin siis Peippolaan yhdistyksen omalle kentälle, jotta voidaan vetää koko ykkösluokan kaavio läpi. Ja niin siis myös tehtiin. Suunnitelmana kisanomainen treeni, mikä toteutuikin lähes tulkoon, paitsi ampuminen ja muu häiriö puuttui. Niin ja ohjaaja unohti tasamaanoudon + luoksetulo otettiin uudestaan avuilla, kun ensiyrittämällä hiipi loppumatkan ja jäi vielä kauaskin. Toinen oli parempi ja siitä sitten jouduin pallo-palkkaamaankin, kun muuten mentiin laumapalkalla.




Eteenmenopallo oli viety jo ennen koiran autosta ottamista, samoin kuin noutokapula. Ei siis nähnyt pallon vientiä, mutta varmasti bongasi pallon jossain vaiheessa treeniä. Ainakin luulen niin. Vire Noahilla oli koko treenin ajan vähän matala, vaikka suorittikin hyvin. Toisaalta, se ei hirveästi haitannut, kun kuitenkin halusin vaan nähdä, missä mennään. Ja kun tiedän, että kisatilanne nostaa kuitenkin kierroksia, jopa liikaa. Toisaalta kuitenkin harmitti, kun koira ei tuntunut ihan niin hyvältä kuin haluaisin.

Siinä sitten kahlattiin kaikki liikkeet läpi reippaasti ja vuorossa eteenmeno. Pieni merkki kädellä ennen liikettä, samoin kuin Hertallekin aikoinaan, vaikka tiedänkin että se kisoissa on kiellettyä. Vaan ei se tuomarikaan kaikkea näe! Hyvin keskittyi seuraamisosuudessa, jonka jätinkin hyvin lyhyeksi, jottei kontakti ehdi tippua ja pääsin siitä naksauttamaan, samalla kun lähetin eteenmenoon pallolle. Ja sinne läks, lujaa. En ollut uskoa silmiäni. Jee, hyvä Noah! Eikä edes inhottavasti geelipallon kanssa saman väriset paikallamakuu tolpat häirinneet etenemistä, kuten ovat joskus tehneet.




Eteenmenon jälkeen vielä paikallamakuu, joka suoritettiin täydellisesti karvankaan värähtämättä. No, en minä sitä tietty katsellut, mitä nyt silloin tällöin vilkaisin, mutta ainakin silloin oli hievahatamatta samassa asennossa, mihin sen jätinkin. Istumaan nousu ei sitten sujunutkaan ja harmitti kun en palkannut jo suoraan loistavasta makuusta.

Nyt ei muuta kuin hillitöntä hauskanpitoa, samalla muutamaa pikkujuttua hioen ja kentälle heti kun ohjatut tottikset alkaa viikon päästä, jotta saadaan paukku- ja häiriösäädöt kohdilleen. Hyvältä näyttää. Kisat siis kutsuvat ensi kuun puolivälissä, ennen kuin pentu kotiutuu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti