torstai 2. marraskuuta 2017

Pikakatsaus menneeseen viikkoon

Viime viikonloppuna käännettiin taas kellot talviaikaan, joten pimeä tulee nyt jo viiden huitteissa. Paljoa ei siis ehdi töiden jälkeen valoisala puuhata, vaan menee pimeiksi hommiksi vallan. Viime viikonloppuna siis yritettiin käyttää kaikki mahdollinen valo hyväksi, vaikka vettä tulikin taivaan täydeltä lähes kokoajan. Se siitä talvesta siis.

Lauantaina oli kuitenkin vielä lunta ihan mukavasti. Tallille lähdin jo ajoissa aamupäivällä. Ponit tarhasta ja kentälle vähän irrottelemaan. Jonkin verran ne juoksivatkin, mutta eivät niin paljoa, että se yksistään olisi liikunnasta käynyt. Lähdettiin sitten vielä lenkille.




Koirien kanssa käytiin vielä kotimatkalla lenkillä ihmistenilmoilla eli kaupalta kipiteltiin pieni lenkki pyöräteitä pitkin, metsän kautta takaisin oikaisten. Ihan oltiin läpimärkiä autolle palattuamme.

Sunnuntaina käytiin ensin Kamburin kanssa ajolenkillä. Kovasti ihmetytti pientä kulkijaa seikka, että tie oli ihan niin kuin ennenkin, mutta tien vierillä oli sitä valkoista tavaraa. Hyvin käyttäytyi kuitenkin. Ljúfur sai vuorollaan koirat lenkkiseuraksi ja ihan mukavan mittainen lenkki kertyi siitäkin.


On sitä lunta sentään jossain vieläkin. Kuva tältä illalta.

Maanantaina juoksutin Ljúfurin pellolla käynnissä. Kuuliaisuusharjoituksia lähinnä. Ei ollut taas mitenkään erityisen hyvin kuulolla alkuun, mutta alkoi kyllä sujumaankin. Pohja oli vielä niin märkä ja liukas, ettei kovempia vauhteja uskaltanut kokeilla. Palattuamme kenttäkin oli viimein vapaa ja jatkettiin vielä hetki siellä samalla teemalla hiukan reippaammassa temmossa.

Tiistaina oli Kamburin vuoro päästä lenkille. Kipiteltiin rennosti maisemia katsellen auringonlaskuun. Kotona kävin vielä koirien kanssa metsässä otsalampun valossa. Lämpötilatkin laskivat jo pakkaselle, kirkas taivas teki tehtävänsä.




Keskiviikkona ponit kävivät lenkillä yhdessä. Ne on kyllä niin ihania kaveruksia, kun mikään ei hetkauta mihinkään suuntaan, tapahtui mitä tahansa. Ja jos jompikumpi joskus on vähän säpsyily päällä, toinen ei lähde mukaan pöllöilemään. Helppoja kaksinkin. 

Koirien kanssa käytiin lenkillä kotimatkalla taas kaupalta. Hirveästi tuntui olevan hajuja tällä kertaa ja varsinkin Noah väsähti aika lailla. Hyvin maistui uni koko loppuillan.

Tänään lenkkeiltiin kokoonpanolla Ljúfur ja koirapojat. Hieno ilma vielä tänäänkin. Kaunis auringonpaiste koko päivän ja lähes täysikuu illalla. Ei paljoa otsalamppua tarvittu. Pilviä näytti kuitenkin olevan kerääntymässä taivaanrannassa, joten ehkei ensi yönä ole niin kylmä kuin viime yönä. -10 asteessa ajelin aamulla nimittäin töihin.




Kännykällä ei tämän parempaan kuvaan pystynyt. Siellä se kuu kumminkin paistelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti