sunnuntai 6. elokuuta 2017

Rennompaa menoa

Kun viime viikko oli Kamburilla aktiivinen, niin tämä viikko ei ole sitä ollut. Olen tehnyt jonkinlaisen viikkosuunnitelman, jotta saan molemmat ponit liikkumaan kunnolla viisi kertaa viikossa, mutta ehdin kuitenkin muutakin. Tämän suunnitelman mukaan mentiin alkuviikko, mutta koska elämä nyt ei aina mene kuten suunnittelee, loppuviikosta tuli muutoksia kuvioihin.

Tiistaina käytiin ajolenkillä. Puolessa matkassa jäätiin juttelemaan hetkeksi ja annoin Korpun syödä sen aikaa. Itse kömmin pois kärryistä istuskelemasta. Kotimatka taittui pihattokaverin peesissä tai edellä, koska peesissä olo oli hiukan hankalaa Kamburin nopeamman tahdin vuoksi. Laitumelle palattiin taas ratsain.




Keskiviikkona Kambur pääsi koirien kanssa lenkille. Aikaa kului, vaikka lenkin pituus ei päätä huimannut. Minulla vaan jalka kiukutteli, joten hidasta oli kulku. Kyseisestä syystä ajattelin ratsastaa taas laitumelle, vaikka en yleensä peräkkäisinä päivinä niin tee tai muutenkaan paria kertaa enempää viikossa. Vaan varsa päätti toisin. Se oli sen verran stressaantunut, kun oli jo muutenkin ollut huonolla tuulella ja vielä oli kaikkea hässäkkää siinä samaan aikaan, että päätin tulla aika pikaisesti alas. Enhän halua missään nimessä yhdistää vahingossakaan moista mielentilaa ratsujuttuihin, enkä nyt muutenkaan halunnut alkaa vääntämään varsan kanssa asioista, mitä se ei vielä oikeasti edes osaa.


Viime sunnuntaina lenkillä moottoritien varressa.

Päätin sitten antaa Kamburille vähän lomaa ihmisen kanssa puuhailusta, kun se selkeästi oli sitä vaille. Onhan se vielä kovin nuori ja aika aktiivisesti viimeaikoina harrastanut. Viimeksi se on lomaillut enemmän kuin yhden päivän putkeen vissiinkin laidunkauden ensimmäisellä viikolla. Loppuviikko meni sillä sitten ihan vain laiduntaen. Tänään harjasin sen ja mittasin säkäkorkeudeksi 140cm (tai saattoi olla joku milli päälle), kun tallilla oli ihan kunnon säkämitta käytettävissä. Pienesti puuhailtiin kentällä irtona ja taas sai varsa palata laitumelle. Pieni lomailu on ilmeisesti tehnyt hyvää, koska asenne oli taas tänään ihan kohdillaan.




Ljúfur on liikkunut tällä viikolla suunnitelmien mukaan. Kaksi kertaa ollaan lenkkeilty koirien kanssa ja muut kerrat sitten muuten. Kerran käytiin ohjasajolenkillä ja Ljúfur oli ihan mahdoton. Tiedä sitten mistä taas johtui, mutta se oli jo varsin säpsy laitettaessa ja vaikka liikkeelle lähdettiin ihan rennoissa tunnelmissa, ei pysähtyminen eikä varsinkaan paikallaan seisominen onnistunut taas oikein ollenkaan. Siitä sitten väännettiin ihan kunnolla. Seuraavana päivänä kiipesin selkään ja vaikka alla olisi voinut olla varsin virtaisa poni edellisen päivän väännön jäljiltä, ei ollut kuitenkaan kuin oikein rento poni taasen. Kovaa mentiin silti, mutta rennosti korvat hörössä.




Tänään oli Luippiksellakin "kenttäpäivä". Juoksuttelin sen vaihteeksi kentällä. Ihan reippaasti ravia ja laukkaa irtona ympyrällä ja kun alkoi väsyä eli pudottaa herkästi töltille niin lopetettiin siihen ja käveltiin loppukäynnit pihapiirissä pyöritellen. Huomenna jos vaikka selkään kiipeäisi. Sain viimein ostettua kauan kaipaamani issikkajalustimet ja niitä pitäisi päästä testaamaan. Jos ihan hurja keli on, täytynee pysytellä kyllä kentällä. Kambur lomailee vielä huomenna. Sitten saa taas kärryt peräänsä ja treenit jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti