sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Maastomopo ja esteratsu

Olihan virtaa ponissa tänään, nimittäin siinä pappaponissa. Koko viikko tosin on menty aika kevyellä, joten ei ihmekään, vaikkei se yleensä virtaa kerääkään. Ihan se oli rento ja rauhallinen laitettaessa ja vielä selkään kiivetessäkin, mutta kun liikkeelle lähdettiin, niin sitten kanssa lähdettiin. Ensimmäisen kahden kilometrin aikana ei käyntiä juuri löytynyt kuin pakottamalla. En pakottanut, vaan annoin mennä, kunhan vauhti pysyi kohtuudessa. Siitäkin kyllä joutui keskustelemaan, kun ei olisi malttanut, vaikka nätisti hiljensikin pyydettäessä. Ihan oli hyväntuulinen, korvat hörössä painatti menemään, ei siis yhtään säpsy tai stressaantunut. Virtaa vaan oli yli oman tarpeen. Kotimatkallakin vielä piti kaahottaa, mutta loppumatkan sentään käveli pyydettäessä.


Suihkun jälkeen pientä huikopalaa.

Maastoilua ennen puuhailin Kamburin kanssa kentällä. Rakensin toiselle sivulle matalan esteen, Korpun seuraillessa puuhaa kiinnostuneena. Ennen tositoimiin ryhtymistä, harjoiteltiin taas selkäännousuja. Ilman satulaa, homma sujuikin helpommin, kun ponin paikka korokkeen vieressä ei ole niin tarkka. Muutenkin keskittyi nyt paremmin kuin viimeksi. Muutama kerta selkään istuskelemaan, rapsuttelua ja nameja, alas. 


Oletkos kuvaamatta siinä!

Sitten oli liikuntasuorituksen vuoro. Ajattelin ensin vaan juoksuttaa, mutta koska ihan itse hakeutui esteelle, niin mikäs siinä sitten. Hypätköön, kun kerran kivaa on. Ravilla reippaasti ympyrällä (ympyrällä laukkaaminen on vielä vaikeaa), kunnes kääntyi kohti estettä, nosti laukan ja ylitti esteen. Yhtään ei tarvinut "ajaa" tai muutenkaan houkutella. Kymmenisen kertaa annoin sen hypätä, suuntaa vain vaihdettiin välillä. Vielä hyppyjen jälkeen yksi selkäännousu ja pieni jäähdyttely tiellä, vaikka eipä sille hiki näyttänyt tulleen, eikä hengästyskään.


Ponipojat samalla "vesilasilla".

Eilen olin koko päivän agility seuran kisoissa talkoilemassa. Muuta ei illalla enää jaksanut kuin lämmittää saunan ja tietenkin sitten oli pakko käydäkin siellä saunassa. Tänään käytiin sitten koirien kanssa ihan reipas pyörälenkki aamupäivästä. Ja ehdin löysäilläkin ennen tallille lähtöä. Tallilta tultua ruoan laittoa ja siinähän se viikonloppu sitten olikin. Huomenna alkaa taas arkinen aherrus. Kesälomaa odotellessa.. (Kunhan nyt tulisi se kesä ensin 🌞)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti