sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Messuilla

Tällä viikolla on ollut poneilla melkein lomaviikko, kun maanantaina kävin vaan harjaamassa ja perjantaina ja lauantaina en käynyt tallilla ollenkaan. Molemmat ovat tehneet yhden ohjasajolenkin ja yhden "remmilenkin". Onneksi tarhassa alkaa olla osittain sulaa (ja kuraista), joten liikkuvat omatoimisestikin enemmän. Koirat taas ovat tällä viikolla liikkuneet sekin edestä, kun minulla on ollut aikaa ja kelitkin on olleet jotakuinkin kohdallaan. Käytiin jopa vuoden ensimmäinen pyörälenkki ja kyllä olikin kivaa, kaikilla. Koirat ei meinanneet nahoissaan pysyä ja alkumatkasta varsinkin sai kokoajan komentaa, ettei vauhti ihan hurjaksi riistäytynyt.




Eilen olinkin vaihteeksi reissussa, kun Helsingissä oli Horsefair - hevosmessut. Viimeksi kävin siellä viisi vuotta sitten, eikä nytkään ollut alunperin ollenkaan ajatus, mutta.. Kylän ratsastuskoulu järjesti sinne bussimatkan ja mikäs sen helpompaa ja mukavampaa kuin "kimppakyyti" ja kaikenlisäksi vielä halvempaakin. Ei tarvi muuta kuin olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja homma toimii ja aika kuluu mukavasti juorutessa.


Kepparitarvikkeita..

..ja keppareita myynnissä.

Heti paikalle päästyämme majoituimme yhden tallikaverin kanssa ison areenan katsomoon seuraamaan ohjelmaa siellä. Ensimmäisenä maastakäsittelyä, sen jälkeen suomenhevoskatrilli ja western vs. dressage näytös. Suurin osa päivästä meni kuitenkin kojuja kierrellessä ja shoppaillessa, vaikka tulihan siinä päivän aikana myös tutustuttua myös centered ridingiin ja kavion mekanismiin. Varsin opettavaisia molemmat jutut.


Maastakäsittelijä saapui paikalle ratsunsa selässä.

Suokit

Kävin isolla areenalla seuraamassa myös esteratsastusta, sekä valjakkoajoa ja juuri ennen kotiin lähtöä irish cobien katrillia ja working equitation - näytöstä, mikä on kiinnostanut jo jonkin aikaa. Vähän vastaavia tehtäviä sisältävä laji kuin maastotaitokin, mutta ei sitten kuitenkaan samanlainen.




Tuttuihinkin törmäsin ja tietenkin tyhjensin pankkitiliäni varsin onnistuneesti. Pari "julkkistakin" tuli bongattua, kun Korumies Arvi hommaili alueella milloin mitäkin ja Olga Temonen tuntui olevan kokoajan samaan aikaan samassa paikassa. Hämmästyttävän nopeasti meni kyllä päivä, vaikka oltiinkin alueella jo ennen kymmentä ja kotiin lähdettiin kuuden aikaan illalla.


Nämä oli ihan pakko saada, kun pitkään olen jo haaveillut.

Ponipojat saivat myös uudet ruokakupit. Kuva tosin vääristää värejä, punainen on oikeasti punainen eikä pinkki ja sininenkin on tummempi.

Heppanameja halvalla, iso ämpärillinen (n.4-5kg) vain 15,- ja ihan sai itse valita niin kuin irtokarkkeja konsanaan. Ja näitähän meillä kuluu.

Ostin myös uuden juoksutusliinan, koska vanha alkaa olla aika kulunut eikä enää turvallinen. Ljúfur sai uuden riimunnarun, kun sopivan väristä oransseihin riimuihin ei varastoistani löytynyt. Sitäpaitsi tykkään Eskadronin naruista ihan eniten. Farkku jodhpurit polvipaikoilla 15,-, oli ihan pakko ostaa, vaikkei niin tarvetta just nyt olekaan.

Kuvat ovat ikävä kyllä surkeaa kännykkälaatua, mutten viitsinyt oikeaa kameraa kantaa mukana, koska pitkä päivä. Kiva päivä oli kyllä, vaikka jossain kohtaa meinasikin väsy yllättää. Kaverin kanssa nautittu smoothie hieman piristi ja kotiin päästiin. Ei tarvinut paljoa nukkumattia illalla huudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti